• TRES60 Grup està format per prop de mil empleats, i compta amb més de 400 clients entre cadenes de televisió
Jaume Roures, roures, mediapro, prisa

Mediapro ha arribat a un acord amb una filial del fons de capital risc HIG per a l'adquisició de TRES60 Grup, el grup d'empreses especialitzades en serveis audiovisuals que van ser adquirides pel fons HIG el 2013, segons ha informat la companyia fundada per Jaume Roures.

La companyia no ha revelat la quantia de l'operació "per política d'empresa". L'acord, subjecte a l'autorització de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), preveu la incorporació a Mediapro de Videoreport i Telson, entre d'altres. El Grup TRES60 compta actualment amb a prop de 550 professionals amb presència destacada a Madrid, Balears i Astúries. La companyia compta amb els platós del carrer Alcalá de Madrid en què es grava El hormiguero -a més d'altres formats com Likes.

"Fruit d'aquesta integració, Mediapro consolida les seves àrees estratègiques des de la producció de continguts audiovisuals fins a la seva distribució, a més de reforçar la seva flota d'unitats mòbils, serveis de postproducció, platós de televisió, externalitzacions de serveis en diversos canals de televisions, serveis de continuïtat, il·luminació i àudio", ha destacat l'empresa.

Segons les dades de la pròpia companyia, TRES60 Grup està format per a prop de mil empleats, i compta amb més de 400 clients entre cadenes de televisió, productores de continguts per a televisió o cinema, agències publicitàries i anunciants. A més, posseeix delegacions repartides en gran part de les comunitats autònomes del país.

Pel que fa a HIG, fins ara propietària de TRES60 Grup, és una de les empreses de Private Equity més actives amb inversions a Europa i als Estats Units. Especialitzada en aportar capital a companyies de petita i mitjana capitalització, inverteix en una àmplia gamma d'oportunitats que van des inversions minoritàries en companyies en desenvolupament o creixement fins a posicions majoritàries.

Així, HIG és una multinacional de capital risc i inversions alternatives amb 20.000 milions de capital sota gestió. Amb seu a Miami i delegacions en altres ciutats dels Estats Units a més de filials internacionals a Londres, Hamburg, Madrid, Milà, Bogotà, París, Rio de Janeiro i Ciutat de Mèxic, està especialitzada en el finançament i aportació de capital a petites i mitjanes empreses aplicant una estratègia flexible, centrada en el pla operatiu i en el valor afegit.

El grup Mediapro és proveïdor de serveis tècnics per a la indústria audiovisual, productor i distribuïdor de continguts audiovisuals, gestor i distribuïdor d'esdeveniments esportius, productor cinematogràfic i de continguts interactius, i presta serveis de postproducció. Va ser creat el 1994, per després fusionar-se el 2006 amb el grup Globomedia, creant, junts amb WPP i Torreal, el grup Imagina, amb una facturació de 1.387 milions d'euros el 2013 i a prop de 3.450 professionals.

contador