• Tampoc convenç que la companyia no vagi a pagar, de moment, dividend, i l'impacte dilutiu d'una potencial ampliació
Meinrad_MasMovil

MásMóvil ha començat a cotitzar al Mercat Continu amb caigudes de l'1%, fins els 60,11 euros, però s'ha capgirat i ha tancat amb pujades del 3,3%, fins als 62 euros. En definitiva, una estrena volàtil (és una companyia molt 'estreta') després de publicar aquest dijous uns resultats que no convencen per l'elevat nivell de deute (777 milions d'euros).

  • 22,50€
  • 0,00%

Els experts de Bankinter diuen que, a més d'uns comptes del primer trimestre que no agraden perquè hi ha absència de benefici i increment del deute, hi ha altres factors que podrien pressionar la companyia a la baixa a curt.

A causa d'aquests resultats, els preocupa també el fet que l'operadora hagi pres la decisió de no pagar dividend ni el 2017 ni el 2018. A partir de llavors, el pagament dependrà de la situació financera, de manera que no es pagarà dividend fins que la ràtio d'endeutament caigui per sota de 2,7 vegades.

A més, tampoc els agrada que, al fullet d'admissió a cotització registrat al Comissió Nacional del Mercat de Valors (CMMV), es reconegui que el grup de capital risc Providence posseeix obligacions convertibles que, d'executar, podrien elevar la seva participació fins al 35,4% (des del 18% actual), la qual cosa l'obligaria a llançar una OPA sobre el 100% del capital en superar el llindar legal del 30%. ACS es troba en una situació molt similar i la seva participació, en aquest escenari, s'elevaria fins al 14,3%. "La conversió d'aquests instruments, que és voluntària per part de Providence i ACS, els portaria a tenir en conjunt el 49,75% del capital i, a més, podria provocar una important dilució en la resta d'accionistes (fins al 40%) com a conseqüència de l'ampliació de capital que hauria de llançar la 'teleco'", expliquen aquests experts.

Amb aquest debut al Mercat Continu, MásMóvil posa fi a més de cinc anys de cotització al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), període durant el qual l'acció ha aconseguit multiplicar el seu valor per 20 i que ha conclòs amb una capitalització de més de 1.217 milions d'euros, el que el convertia en la major empresa del MAB per capitalització borsària, ingressos i EBITDA.

Noticias relacionadas

contador