maersk line

A.P. Moller-Maersk, propietari de Maersk Line, el principal operador mundial de transport marítim, es desploma en borsa després de comunicar aquest dijous que va obtenir un benefici net atribuït de 2.745 milions durant el primer trimestre de l'any, xifra que multiplica per onze el resultat de 245 milions corresponent al mateix període del 2017. No obstant això, el conglomerat també va alertar de les creixents incerteses geopolítiques i va avançar que tancarà el seu negoci a l'Iran.

  • 9.145,00 DKK
  • -2,24%

"Amb les sancions que els Estats Units està pensant imposar no es poden fer negocis a l'Iran si també tenen negocis als Estats Units, i nosaltres n’hi tenim a gran escala", ha dit Soren Skou, conseller delegat de Maersk a Reuters en una entrevista després de presentar els seus resultats.

"Desconec quan ho farem però estic segur que també anem a tancar (a l'Iran)", ha recalcat Skou.

La decisió es produeix un dia després que el gegant francès de l'energia, Total, s'unís a altres empreses i comuniqués que podria sortir de l'Iran, generant dubtes sobre la capacitat dels líders europeus per aconseguir salvar l'acord nuclear amb l'Iran després de la sortida dels Estats Units.

El president nord-americà, Donald Trump, va anunciar la setmana passada que els Estats Units abandonava l'acord nuclear signat amb l'Iran el 2015 cosa que va deixar els líders europeus sols en la seva intenció de defensar el tracte i protegir el comerç amb l'Iran.

El president francès, Emmanuel Macron, va dir aquest dijous que la Unió Europea ha de protegir les empreses de la UE que fan negocis amb l'Iran després del pas donat pels Estats Units.

Noticias relacionadas

contador