• Leonardo del Vecchio, fundador de Luxottica i l'home més ric d'Itàlia, serà el president del grup resultant de la fusió
essilor-ralentit-au-3e-trimestre-aux-usa-et-reste-prudent

La italiana Luxottica i la francesa Essilor han arribat a un acord de fusió per més de 50.000 milions d'euros en una de les operacions transfrontereres més grans de la història que dóna lloc a un líder global en el sector de les ulleres.

  • 201,60€
  • -1,51%

Leonardo del Vecchio, l'home més ric d'Itàlia i fundador de Luxottica, serà president del grup resultant de la fusió

L'acord contempla la fusió entre Luxotica, líder mundial del sector d'ulleres i propietari de Ray-Bank, Oakley i Sunglasses Hut, i Essilor, líder mundial en la fabricació de lents.

Leonardo del Vecchio (el milionari amo fundador de Luxottica i l'home més ric d'Itàlia) es convertirà, als seus 81 anys, en el major accionista individual del grup fusionat amb una participació d'entre el 31% i el 38%, encara que els drets de vot es limitaran al 31%. Sota els termes de l'acord, Delfin, la companyia familiar de De el Vecchio que controla Luxottica, canviarà la seva participació del 62% en la companyia italiana per les accions de Essilor recentment emeses.

Les companyies han informat que Del Vecchio i el president i director executiu de Essilor, Hubert Sagnières, de 60 anys, compartiran els poders executius per igual. Del Vecchio es convertirà en president executiu del grup fusionat i Sagnières en vicepresident executiu. El grup fusionat cotitzarà a París.

Luxottica està disparada dins del Ftse MIB i puja més d'un 7% (7,45%) mentre que Essilor registra alces del 12% dins del Cac.

Noticias relacionadas

contador