• La cadena de supermercat alemanya ha augmentat les seves vendes un 18,9%
  • L'altre competidor alemany, Aldi, també hi va créixer un 17,2%
ep lidlzaragoza
LIDL

Lidl ha superat Waitrose al Regne Unit. La cadena de supermercats alemanya ha aconseguit posicionar-se com la setena major botiga de queviures al país, amb un 5,2% de la quota del mercat. Un element que mostra el creixement de les cadena de supermercats de descompte al mercat britànic.

Les vendes de Lidl han crescut un 18,9% i s’ha convertit en la cadena de supermercats que més ha crescut al Regne Unit durant aquest any fins al mes d'agost, segons les últimes dades dels analistes Kantar Worldpanel. L'altra companyia que més ha augmentat la seva facturació al territori ha estat Aldi. El veí alemany d’Aldi va augmentar les seves vendes un 17,2%, cosa que li permet arribar a un 7% de quota de mercat i n’ocupa la cinquena posició.

Lidl va iniciar la seva presència al Regne Unit el 1994 i ara compta amb més de 650 botigues a tot el país després d'un ambiciós programa d'expansió. Waitrose, tot i haver quedat relegat a la vuitena posició, ha aconseguit mantenir la seva quota de mercat estable al 5,1%. Així mateix, la cadena britànica va aconseguir incrementar les seves vendes un 2,8% interanual, continuant amb un creixement ininterromput des de març de 2009.

Els "quatre grans", Tesco (27,8%), Asda (15,3%), Morrisons (10,4%), Sainsbury (15,8%), van augmentar les seves vendes per cinquè període consecutiu, el seu millor rendiment des de 2013, però va perdre quota de mercat a mesura que les discounters van créixer molt més ràpidament.

Noticias relacionadas

contador