• El FROB és el principal accionista de les dues entitats públiques
  • Luis de Guindos, actual ministre d'Economia, va ser conseller de BMN, igual que Luis Garicano, cervell econòmic de Ciutadans
ep presidentbanc mare nostrum carlos egea
RAFA MARTIN/BMN

Banc Mare Nostrum (BMN) marca un altre capítol negre per a les arques públiques. L'entitat, intervinguda i participada per l'Estat a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), ficarà un altre cop de pica a les xifres de diners públics compromès en la reestructuració bancària a Espanya. La relació de bescanvi serà d'una acció ordinària de Bankia per cada 7,82987 accions ordinàries de BMN amb una valoració de tot just 825 milions d'euros.

  • 1,78€
  • 2,65%

La valoració, de 0,41 vegades el seu valor, se situa per sobre de les valoracions que es manejaven a principis de 2017 per a l'entitat. Com va informar Bolsamanía al febrer, quan encara existia interès privat, la valoració de BMN oscil·lava entre els 600 i 700 milions d'euros. Finalment, Bankia pagarà 825 milions en accions pel 100% de BMN molt per sota (-58%) dels 2.000 milions del seu valor en llibres.

BMN, RESCAT CONTINU

Les sinergies per al FROB, principal accionista tant en BMN com en Bankia, s'estimen en 600-700 milions, segons fonts financeres. El conjunt de necessitats de capital que va mesurar el Banc d'Espanya per Mare Nostrum es van elevar a 2.208.000 d'euros. Per omplir el forat, l'Estat va injectar a BMN 915 milions del primer FROB del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero i altres 730 milions del segon rescat de 2012, ja amb Guindos com a tutor dels rescats.

En total, la caixa que dirigeix ​​Carlos Egea Krauel va percebre 1.645 milions de l'Estat. En aquesta xifra se li incorporen els 425 milions de bons híbrids emesos per BMN, majoritàriament subscrits pels diners públics, i els 382 milions en traspassos d'actius tòxics al banc dolent Sareb. El conjunt dels diners públics mobilitzat per fer-se amb el Mare Nostrum s'eleva fins als 2.400 milions a través de diverses fórmules.

Noticias relacionadas

contador