• El deute financer també augmentarà fins prop dels 5.000 milions
  • El dividend, el projecte GSP i l'expansió internacional centraran l'atenció

Enagás presenta aquest dimarts els seus resultats del quart trimestre, que també engloben els números del conjunt de l'any 2016. El gestor del sistema gasista espanyol ha vist llastada la seva cotització durant els últims mesos, sobretot després de la victòria de Donald Trump a les eleccions dels EUA.

  • 13,70€
  • -0,80%

Resultats: El consens de mercat espera una caiguda de l'1,4% en els ingressos, fins a 1.205 milions d'euros. L' EBITDA es reduirà un 2,3%, fins a 880 milions d'euros, mentre el marge EBITDA caurà 0,7 punts bàsics, fins al 73%. L'EBIT es reduirà lleugerament un 0,1%, fins a 605 milions d'euros. Per acabar, el benefici net pujarà un 1,2%, fins els 418 milions d'euros.

Deute: El deute financer net augmentarà un 12,6%, fins a 4.772 milions d'euros. Els experts de Renta 4 esperen un gran augment del 18%, fins els 4.996 milions d'euros, a causa de la compra del 20% de GNL Quintero per 175 milions d'euros i el pagament de 321 milions d'euros en dividends. "Això porta a un augment del palanquejament del grup fins a 5,7 vegades el deute net sobre l'EBITDA, fet que no considerem que tingui impacte negatiu en el valor", afirmen els experts.

Projecte GSP: L'evolució d'aquest assumpte serà un dels punts d'interès, vist que problemes financers han provocat el final de la concessió. Enagás té una exposició total de 490 milions de dòlars. "La companyia estima recuperar la inversió realitzada en un termini màxim de 3 anys", afirma Renta 4.

Actualització d'objectius: Aquests experts preveuen que Enagás actualitzi els objectius del pla estratègic al 2020, "on recordem que es fixava un creixement anual del 5% per al dividend, amb un resultat esperat per posada en equivalència per al 2017 de 100 milions d'euros (140 milions el 2020) ".

Consell positiu: Renta 4 considera Enagás com "una generadora de caixa amb elevada visibilitat (estabilitat reguladora fins el 2020) i una rendibilitat per dividend (RPD) per al 2017 en efectiu molt atractiva (6,4%) ". El negoci internacional, afegeixen els experts, "proporciona creixement dels beneficis" i eleva "lleugerament el perfil de risc de la companyia", que, no obstant això, es manté un esglaó per sobre del ràting d'Espanya.

Valoració: Aquesta firma estima un potencial a l'alça del 30% per a Enagás, fins als 29,5 euros per acció. "Aprofitaríem per prendre posicions en el valor (la cotització s'ha vist afectada negativament per la rotació de valors defensius cap a valors cíclics)", aconsellen. Des de les eleccions nord-americanes el novembre passat, Enagás ha baixat un 11% mentre que l'Ibex s'ha revaloritzat un +10%.

Noticias relacionadas

contador