• Més d'un 2%
armas texas

Les conseqüències de la tràgica matança de Florida també arriben al parquet. Les accions dels fabricants d'armes als Estats Units estan pujant aquest dijous al mercat borsari nord-americà més d'un 2%.

  • 49,19€
  • 1,56%

Sturm Ruger i l'empresa matriu de Smith & Wesson, American Outdoor Brands, pugaven un 2,8% i un 2,4% respectivament abans del toc de la campana. Una pujada menys pronunciada que la que van tenir al tancament del mercat aquest dimecres, amb un 2,8% i un 5,6% respectivament, coincidint amb l'arribada de les primeres notícies sobre el tiroteig a Florida que ha deixat 17 morts i 15 ferits fins al moment.

Sturm Ruger i American Outdoor Brands s'eleven de mitjana un 1,6% i un 2,2% després d'un tiroteig en massa

El temor a les lleis que restringeixin l'accés a les armes als Estats Units després dels tirotejos amb víctimes mortals pot portar les persones a acumular el que explica aquest comportament del mercat segons un estudi.

Les dades mostren que tant Sturm Ruger com American Outdoor Brands s'eleven de mitjana un 1,6% i un 2,2%, respectivament cinc dies després de cada tiroteig en massa com l'ocorregut a Florida, segons un estudi de la CNBC que analitza les xifres de l'últim lustre.

No obstant això, sembla poc probable que s'aprovin noves lleis sobre el control d'armes a curt termini. Tant el Senat com la Cambra estan controlats en l'actualitat pel Partit Republicà de Donald Trump i molts dels seus membres reben contribucions de l'ANR (Associació Nacional del Rifle), que s'oposen durament a la regulació sobre les armes de foc.

Precisament Trump ha utilitzat la xarxa social de Twitter per donar el seu condol a les famílies de les víctimes afirmant que "cap nen, professor o ningú més hauria de sentir insegur en una escola nord-americana". Posteriorment, ha arribat a assenyalar com a culpable l'entorn del jove Nikolas Cruz de 19 anys, exalumne de l'escola en la qual va tenir lloc el tiroteig mortal: "Els veïns i els companys de classe sabien que ell era un gran problema. Sempre s’ha d'informar les autoritats".

contador