mark zuckerberg facebook algoritmos
BOLSAMANIA

Les xarxes socials com Facebook s'enfronten a les dures regulacions de la Unió Europea (UE), que podrien acabar prohibint-los llegir els missatges privats dels seus usuaris.

  • 173,31$
  • 2,12%
  • 493,86$
  • -0,41%

Les noves regulacions que arriben de la mà de la nova GDPR (Llei de Protecció General de Dades) europea, estan sent debatudes en aquests moments per la pròpia UE i aspiren a protegir la privacitat ciutadana de les companyies digitals.

Les lleis de l'anomenada 'e-privacy' entraran finalment en vigor aquest any

Les lleis de l'anomenada 'e-privacy' s'han vist retardades després dels recents desacords a Brussel·les, però entraran en vigor aquest mateix any, segons informa el diari britànic 'The Telegraph'.

Aquestes noves regulacions van generar polèmica i van ser criticades per fins a 57 grups tecnològics que van enviar conjuntament una carta al Consell Europeu en què advertien del seu considerable impacte negatiu. A més, han afirmat que les conseqüències s'estendrien a altres sectors de l'economia digital europea. La missiva afirmava que aquesta legislació és massa estricta i evitaria el legítim processament de dades.

Concretament, companyies com Skype, Apple, iMessage i Facebook serien incapaços d’'escanejar' el contingut dels missatges privats dels seus usuaris, com han fet fins al moment. En el cas de Facebook, la xarxa social porta a terme aquestes pràctiques per determinar si els seus usuaris infringeixen alguna regla, però fins fa poc també ho feia per supervisar l'activitat d'aquests i oferir-los publicitat específica en funció a la seva activitat.

En el cas d'Apple, la companyia ja està un pas per davant de la resta després del seu anunci durant la Worldwide Developers Conference del 4 de juny, durant la qual va afirmar que duplicaria la seguretat i la privacitat dels usuaris dels seus serveis i dispositius. El fabricant d'iPhone ja va limitar l'any passat la publicitat que reben els seus clients i ara té previst evitar que els gegants tecnològics puguin recopilar dades dels seus dispositius. A més, avisarà als seus usuaris a través de notificacions sobre com es comparteixen les seves dades en tot Internet.

Noticias relacionadas

contador