• Les dues companyies estarien valorant llançar una OPA conjunta sobre la concessionària
ep abertis 20170515093503
EUROPAPRESS

ACS i Atlantia han confirmat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que hi ha converses per arribar a una treva en la seva lluita per comprar Abertis. Davant d'aquest anunci, les accions de la constructora s'han disparat un 7,75% i la companyia italiana ha pujat un 5%. Per la seva banda, la concessionària espanyola ha caigut a prop d'un 4% aquest dijous i cotitza als 18,63 euros.

  • 18,36€
  • 0,00%

ACS

  • 37,80€
  • -1,25%
  • -
  • -

Segons avançava el diari Expansión i El Confidencial, aquestes negociacions pretenen evitar el desgast financer que suposaria una guerra d'ofertes en la carrera per quedar-se amb el control d'Abertis. ACS i Atlantia estarien valorant llançar una OPA conjunta sobre la concessionària o qualsevol altra fórmula per, després, arribar a un acord sobre el repartiment dels actius de la companyia.

"Davant les notícies aparegudes als mitjans de comunicació, el Grup ACS confirma que es troba en converses amb Atlantia sobre l'OPA d'Abertis sense que, fins a la data, hagi arribat a cap acord", afirma al seu comunicat ACS. Mentrestant, Atlantia confirma, en aquest mateix sentit i després de la informació del diari Expansión, "l'existència de converses preliminars amb ACS i la inexistència d'un acord", apunta la companyia italiana.

Una treva que apunta que la disputa per Abertis podria deixar molt tocades les dues companyies. ACS va oferir 18.600 milions d'euros entre efectiu i accions per la concessionària mentre que l'oferta d'Atlantia estaria al voltant dels 16.500 milions d'euros. No obstant això, el mercat apuntava que les dues companyies es preparaven per a una millora de la seva oferta i per fer un pas més en aquesta guerra. Per aquest motiu, la treva ha caigut bé als dos interessats en aquesta compra.

Els analistes de Sabadell indiquen que "en arribar a un acord de repartiment, estaria per veure com s'articula des d'un punt de vista legal en estar ja llançades les ofertes per part de les dues companyies, sobretot tenint en compte que la llei d'OPAs obliga que es mantinguin. Així, en principi una oferta d'una newco formada per Atlantia i ACS hauria d'estar, com a mínim, per sobre de l'última oferta d'ACS, però en tot cas creiem que se situaria clarament per sota dels nivells rumorejats de 20 -21 euros per acció", afirmen.

D'altra banda, valoren de forma positiva que ACS s'allunyi de l'escenari d'una guerra d'OPAs, que "genera, en la nostra opinió, una elevada incertesa sobre el valor pel risc de sobrepagar", assenyalen aquests experts. "Recordem que, pel que fa a ACS, en la nostra opinió, l'operació deixaria de ser generadora de valor a partir d'aproximat 19,1 euros per acció i que la nostra recomanació actual és de vendre a causa de l'elevada incertesa que el procés d'OPAs llança sobre el valor", afirmen des de Sabadell.

ESPERANT LA CNMV

Aquest acord es produeix mentre la CNMV tramita l'oferta realitzada per ACS. Un vistiplau que s'esperava per a principis de febrer. "El procés d'autorització de l'OPA de Hochtief sobre Abertis està molt avançat", assegurava el 14 de febrer el president de la CNMV, Sebastián Albella. Així mateix, l'executiu va negar que l'organisme regulador hagi d'esperar per a aquesta aprovació al fet que les autoritats europees de Competència autoritzin l'operació.

Encara que no només ACS, Atlantia i Abertis esperen novetats. El Govern de Mariano Rajoy no perd de vista aquesta 'guerra', ja que Abertis és un "actiu estratègic" per al país pel seu negoci d'autopistes i per la seva participació majoritària en Hispasat, l'operador estatal de satèl·lits espanyol que podria passar a mans de Red Eléctrica de forma imminent. També tindrà molt a dir Criteria Caixa, el braç industrial de La Caixa que emergeix com el principal accionista d'Abertis amb el 21,5% del capital. Un escenari que mostra que són moltes les parts interessades en aquesta megaoperació.

Noticias relacionadas

contador