• Les pèrdues de l'acumulat anual han estat de 6.204.000 de dòlars
  • Es tracta d'un impacte purament comptable pel càlcul dels actius fiscals diferits
citi

La reforma fiscal de Donald Trump va entrar en vigor l'últim mes de 2017, però tot i així ja ha fet efecte en els comptes de resultats d'algunes empreses, sobretot, del sector financer. Citi ha presentat aquest dimarts els seus resultats i ha informat d'unes pèrdues per 18.299.000 de dòlars durant el quart trimestre.

  • 62,63$
  • -0,07%

Així mateix, han informat que excloent-ne l'impacte de la reforma fiscal, els beneficis haurien estat de 3.700 milions de dòlars durant aquest període. L'impacte fiscal ha estat de 22.000 milions de dòlars per al quart trimestre. D'una banda, Citi ha assenyalat que 19.000 milions de dòlars estan relacionats amb el nou càlcul impositiu i altres 3.000 milions estan relacionats amb el guany local generat a l'estranger.

El mal resultat del quart trimestre ha repercutit en el resultat anual, Citi ha perdut 6.204.000 de dòlars en el conjunt de 2017. Malgrat aquestes xifres, les accions pugen un 2%, ja que l'entitat havia informat amb anterioritat d'un gran impacte d'uns $16.000 milions en els seus resultats per la reforma fiscal. Sense els costos de la reforma tributària, els guanys per 2017 van ser de 15.800 milions de dòlars, un augment del 6% respecte a l'any anterior.

"La reforma tributària no només genera un major ingrés net i un major rendiment, sinó que també serveix per enfortir la nostra capacitat de generació de capital en el futur", ha assenyalat el conseller delegat de l'entitat, Michael Corbat.

Alhora, ha afegit que 2017 es tanca amb "forts guanys operatives, ja que l'entitat ha aconseguit impulsar la cartera de préstecs i de clients institucionals, i s'observa també un bon progrés de les inversions realitzades".

Noticias relacionadas

contador