• El procés d'aprovació s'ha iniciat també a Europa
cbgrifols

Grifols ha rebut l'aprovació de la Food and Drug Administration dels Estats Units (FDA, per les sigles en anglès) per a la formulació líquida del seu alfa-1 antitripsina (Prolastin®-C Liquid) com a teràpia de reemplaçament per al tractament del dèficit d’alfa-1 antitripsina (DAAT, per les sigles en anglès), una malaltia genètica minoritària la prevalença estimada de la qual és de 25 casos cada 100.000 habitants. Si els pacients no reben el tractament adequat, la malaltia es pot derivar en un emfisema pulmonar i en nens és la causa més comuna de malaltia hepàtica.

  • 8,34€
  • 0,51%

L'aprovació per part de les autoritats sanitàries dels Estats Units suposa "la culminació d'un important projecte d’R + D" per Grifols, ha assenyalat la companyia en una nota. El procés d'aprovació s'ha iniciat també a Europa.

A més, Prolastin®-C Liquid és la primera formulació líquida d'una teràpia de reemplaçament per al tractament del dèficit d'alfa-1 antitripsina fabricada als Estats Units. Aquest producte plasmàtic també es fabricarà al complex industrial de Parets del Vallès (Barcelona, ​​Espanya) seguint el mateix procediment, un cop entri en funcionament la nova planta de purificació i omplert d'alfa-1, a la qual Grifols ha destinat una inversió de 45,4 milions d'euros. La nova planta comptarà amb capacitat per produir 4,3 milions de litres equivalents en dues presentacions: líquida i liofilitzada.

Noticias relacionadas

contador