• Els títols de Microsoft se situen als 74,22 dòlars després d'acumular una pujada del 19% a l'any
  • La capitalització de la tecnològica és de 577.390 milions de dòlars
satya-nadella-pdg-de-microsoft-presente-la-strategie-du-groupe-sur-le-cloud

Els analistes de Citi donen un preu objectiu a Microsoft de 74 dòlars, per sota de la cotització actual de la companyia. Aquest dijous, la tecnològica va tancar en 74,22 dòlars després de pujar un 0,46%, encara que va arribar a tocar un màxim històric als 74,3 dòlars. La capitalització de la tecnològica és de 577.390 milions de dòlars. D'aquesta manera, Citi creu que el seu preu està per sobre en un 0,3%.

  • 421,43$
  • -0,05%

No obstant això, cal tenir en compte que després del tancament del mercat Microsoft va presentar els seus comptes del segon trimestre, que van ser millors del que s'esperava. Va registrar un benefici de 21.200 milions de dòlars, 6.510 aconseguits durant aquest últim període. La companyia que presideix Satya Nadella va guanyar un 26% més respecte al seu últim exercici. Per la qual cosa caldrà veure com evoluciona aquest divendres a Wall Street, ja que en les operacions 'afterhours' va pujar un 3% i en el premarket es revalora un 0,9%.

Els analistes de Citi situen el preu objectiu als 74 dòlars per als pròxims 12 mesos i la recomanació és 'mantenir'. Consideren que podrien situar-se per sobre d'aquest preu si registra millor creixement de l'esperat del segment de llicències comercials, específicament a l'oficina comercial i en els servidors.

A més, aquest preu també estaria per sobre si les vendes de l'ordinador pugen a nivells de creixement anteriors que estarien per davant de les seves expectatives. Finalment, una altra de les causes per les quals podrien mantenir-se per sobre és l'adequació més ràpida del que s'esperava la rendibilitat general de l'empresa de productes del núvol.

D'altra banda, els riscos perquè no arribin a aquest preu és si els ingressos dels grans departaments de Microsoft són més febles del que s'esperava. Un altre dels riscos és que la proliferació de dispositius mòbils deixi enrere el sistema operatiu Windows de l'empresa.

L'últim risc que apunten és que la companyia inverteixi 'fortament' en la seva plataforma Bing de Serveis, Xbox i telèfons Windows i no generi atracció per als clients.

Els analistes esperen, en tot cas, que el mercat dels ordinadors personals comenci a estabilitzar després d'11 trimestres consecutius de caigudes en les vendes. També assenyalen que es manté el cicle d'actualització de les antigues versions del sistema operatiu Windows a les empreses. Tots aquests productes, a més, són cada vegada més dependents de la computació en el núvol.

Microsoft és un dels valors que millor rendiment va tenir durant els últims cinc anys a Wall Street, amb una apreciació del 150%. És la tercera major companyia cotitzada del S&P 500 per darrere de Google i Apple.

Noticias relacionadas

contador