• Indra ha confirmat el registre i ha explicat que en tot moment ha col·laborat amb la Guàrdia Civil
  • Al gener de 2016, la Guàrdia Civil va registrar el despatx de Francisco Javier López Madrid, gendre del propietari d'OHL i conseller de la constructora
  • OHL nega "el pagament de comissions a partits polítics"
  • Urbaser, antiga filial d'ACS, també ha estat objecte de registre
cbohl

La Guàrdia Civil està registrant aquest dijous la seu d'OHL. La constructora, que ha arribat a caure un 11%, cau ara un 8% en borsa. "La companyia està col·laborant amb els investigadors de la policia, però nega absolutament el pagament de comissions a partits polítics", va explicar un portaveu a 'Bolsamanía'. La Guàrdia Civil també està registrant la seu d'Indra, que es deixa ara un 5% i és el pitjor valor de l'IBEX. La companyia també ha confirmat que una unitat de delictes econòmics de la Guàrdia Civil ha registrat la seva seu i està col·laborant amb ells. Urbaser, antiga filial d'ACS, també ha estat objecte dels registres de les forces de seguretat en el marc de l'operació Anticorrupció, segons van confirmar fonts policials, mentre que la constructora va declinar realitzar comentaris sobre aquest tema.

  • 0,35€
  • 4,48%

Segons informen diferents mitjans, el registre a la seu d’OHL es produeix en el marc de la 'Operació Lezo', que va suposar aquest dimecres la detenció de l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González. La Guàrdia Civil estaria seguint el rastre d'una presumpta comissió d'1,4 milions d'euros abonada el 2007 en un compte a Suïssa segons El Español. La hipòtesi dels investigadors és que el pagament devia haver destinat a l'expresident González i respon a una comissió pel contracte milionari del tren de Navalcarnero, atorgat per la Comunitat de Madrid a l'empresa de Juan Miguel Villar Mir. En aquest moment, la constructora manté un plet amb el Govern regional que ara presideix Cristina Cifuentes (i abans González) pel qual reclama 371 milions d'euros per danys i perjudicis.

El Mundo afegeix que l'actuació, que ha arrencat aquest matí a Madrid, està pilotada pel jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, que al febrer de 2016 ja va ordenar registrar el despatx que l'exgerent del PP, Beltrán Gutiérrez, tenia a la seu del PP a Madrid, així com el seu domicili particular. Aquest mateix dia, el magistrat instructor va ordenar també registrar el despatx de Javier López Madrid, gendre de Juan Miguel Villar Mir, propietari del grup OHL.

Al maig de l'any passat, Juan Miguel Villar Mir va ser substituït al capdavant de OHL pel seu fill, Juan Miguel Villar Mir de Fuentes. OHL va celebrar a principis d'aquest mes d'abril el seu Dia de l'Inversor, durant el qual es va desgranar el seu Pla de Negoci, que passa per un procés de desinversions i reducció de risc per reduir el seu deute. No obstant això, el ressò dels problemes de la companyia a Mèxic, on se li va acusar de corrupció, sumat a les polèmiques entorn de la figura de Javier López Madrid i els seus vincles amb la Comunitat de Madrid constitueixen un llast real per a l'empresa.

REGISTRE EN URBASER

Addicionalment, agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van lliurar dimecres a l'Audiència Nacional desenes de caixes amb documentació confiscada a les seus de l'empresa d'enginyeria i serveis Auditel i d'Urbaser, que va pertànyer al grup ACS fins a finals de 2016, quan va ser venuda a un grup d'inversors xinesos. Des de la constructora que presideix Florentino Pérez van negar la possibilitat que els registres de la Guàrdia Civil es produïssin a la seva seu com en Indra i OHL, però van declinar realitzar més comentaris sobre aquest tema.

Noticias relacionadas

contador