• Consideren que la situació política a Catalunya és un element més que contribueix a augmentar els 'vents en contra' en les dues elèctriques
  • Mantenen sense canvis el preu objectiu d'Iberdrola però retallen el de REE
ep ignacio galan presidenteiberdrola
IBERDROLA.

Els experts de JP Morgan han retallat aquest dimarts les recomanacions d'Iberdrola i Red Eléctrica (REE) a causa de la incertesa política. "La incertesa política se suma a la llista de contratemps", assenyalen aquests analistes en parlar d'Iberdrola, de la qual retallen la seva recomanació fins a 'neutral' des de 'sobreponderar', mentre mantenen el preu objectiu en 7 euros.

  • 11,49€
  • -0,35%
  • 15,83€
  • -0,63%

Quant a REE -de la qual també baixen la seva recomanació fins a 'neutral' des de 'sobreponderar' i li redueixen el preu teòric fins a 19,20 euros des de 20 euros-, precisen igualment que aquesta modificació es deu a la incertesa política. "Creiem que la incertesa política espanyola és massa forta per ignorar-la", al·leguen aquests experts.

"Creiem que la incertesa política se suma a la llista de 'vents en contra' (debat reglamentari a Espanya i Regne Unit, debilitats en la lliura esterlina, condicions operatives febles a curt termini) que no pot ser ignorada per més temps malgrat la nostra convicció que el model de negoci d'Iberdrola és de major qualitat que el de la mitjana "assenyalen des de JP Morgan en referir-se a l'elèctrica presidida per Ignacio Galán.

Afegeixen aquests analistes que, encara que els actius catalans d'Iberdrola són "molt petits", el conflicte català afegeix incertesa a la situació política espanyola, "amb preguntes sobre el calendari possible de les eleccions que se sumen a la incertesa sobre les decisions regualdores i les perspectives macroeconòmiques".

Pel que fa a REE, apunten que "la incertesa política espanyola és massa forta per ser ignorada tot i la baixa valoració actual". Afegeixen des de JP Morgan que el debat reglamentari hauria de durar altres 12-18 mesos i, per tant, "no hi ha claredat a la vista". Alhora sostenen que la "incertesa política vinculada a la situació catalana probablement dissuadirà l'interès dels inversors a llarg termini".

"Estimem que al voltant del 15% -20% dels actius de REE es troba a Catalunya. (...) Creiem que el conflicte català afegeix incertesa a la situació política espanyola, en general i planteja interrogants sobre el calendari probable de les eleccions i el seu resultat", expliquen des de JP Morgan.

Noticias relacionadas

contador