• Álvarez-Pallete afirma que un dels objectius principals de la seva presidència de la companyia és la reducció del deute
jose maria alvarez pallete telefonica
El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete

El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha assegurat que la companyia té "tots els venciments de deute refinançats per als propers dos anys". Així ho ha dit en una entrevista publicada aquest diumenge per El País, en què, a més, ha afirmat que un dels seus objectius principals segueix sent la reducció del deute de l'empresa.

  • 4,09€
  • 0,00%

Álvarez-Pallete ha declarat que a Telefónica se senten "capaços" de reduir el deute, tot i que afegeix que 2016, any en el qual ell va substituir César Alierta, va ser "un any de decisions dures". Explica que al seu primer dia a la seva actual oficina, els van bloquejar la venda d'O2 al Regne Unit i poc després es van veure afectats pel terratrèmol succeït a Equador. "I durant els dos primers mesos cosa que em van dir que no anava a passar mai, el Brexit, va passar", afegeix el president de la companyia telefònica.

Va ser llavors quan van tallar el dividend, a més de "retirar la sortida a borsa de Telxius per no malvendre". "Què buscàvem amb això? Seguir amb l'objectiu de reducció de deute, però no haver de fer-ho malvenent actius", argumenta Álvarez-Pallete al diari generalista.

El president de Telefónica també relata a l'entrevista que la companyia ara travessa "un camí de generació de caixa", cosa que li permet tenir "el control" del seu "propi destí". "Si puc fer transaccions que creïn valor per al grup i que m'ajudin a accelerar aquest repagament de deute, com pot ser la sortida a borsa al Regne Unit o altres coses que tinguin sentit, ho farem", sentencia.

Així mateix, Pallete ha volgut deixar clar que a la seva empresa volen "un dividend sostenible". Recorda que durant l'última junta d'accionistes es va aprovar un nivell de dividend del 0,40 cèntims d'euro per acció per aquest any.

"El que ha fet Brasil durant els últims 20 anys és molt important i la naturalesa de la nostra inversió és de molt llarg termini"

"BRASIL ÉS ESSENCIAL"

A més, en ser preguntat pel pessimisme que es viu al Brasil i com ho perceben des de Telefónica, José María Álvarez-Pallete assegura que el país llatinoamericà "és essencial" per a ells. El mes passat, Telefónica, juntament amb altres companyies espanyoles, es va veure afectada per les fortes caigudes que va patir la Borsa de Sao Paulo (que fins i tot va haver de ser suspesa). No obstant això, el president executiu de la companyia nacional se sent segur i al·lega que la seva companyia té "gairebé 100 milions de clients al Brasil i som la primera companyia del sector".

"El que veiem, és que hi ha incerteses polítiques i situacions igual que a la resta del món. Però, com economia, el que ha fet Brasil durant els últims 20 anys és molt important i la naturalesa de la nostra inversió és de molt llarg termini", afegeix.

MÉS FIBRA QUE AL REGNE UNIT, ALEMANYA, ITÀLIA I FRANÇA JUNTES

El president executiu de Telefónica també es mostra satisfet amb com va el negoci a Espanya, ja que el país "avui és líder" a la "penetració d'ultrabanda ampla", quan fa deu anys només n’era "el tretzè país europeu". "Hi ha més fibra a Espanya que en la suma del Regne Unit, Alemanya, Itàlia i França juntes i no només és fibra de Telefónica és fibra del sector", destaca José María Álvarez-Pallete. I ha volgut concloure que "si els altres han fet el que han fet és perquè Telefónica s'ha posat a invertir. Finalment ressalta:" Ho hem fet enmig de la crisi, que això té molt de mèrit ".

Noticias relacionadas

contador