• El 98% de les botigues d'Inditex estan explotades sota arrendament
ep zara inditex ropa moda escaparate tienda
EUROPA PRESS

Inditex ha anunciat la venda de 16 establiments a Espanya i Portugal al fons alemany Deka, segons fonts de la companyia gallega.

Concretament, a finals de 2017 la companyia tèxtil anteriorment presidida per Amancio Ortega va posar a la venda 14 locals en diferents situacions geogràfiques d'Espanya entre les quals es trobaven botigues en algunes de les vies més populars com Preciados i Porta de Sol a Madrid o Pelai a Barcelona. A elles se’n hi sumaven altres dues a Portugal, tot i que la companyia ha matisat que seguirà com a inquilina d'aquestes ubicacions.

Amb aquesta operació, que ha estat assessorada per Aguirre Newman i Savills, la companyia presidida per Pablo Isla, que posseeix més de 7.400 botigues al món, vol homogeneïtzar la seva estratègia de mantenir la pràctica totalitat dels seus establiments en règim de lloguer i no de propietat. A l'actualitat, el 98% de les botigues d'Inditex estan explotades sota el sistema d'arrendament.

Encara que des de la companyia gallega no han volgut precisar l'import de l'operació, fonts del sector consultades per Europa Press han assenyalat que aquesta podria rondar als 400 milions d'euros.

Les 16 botigues que Inditex ha venut eren de la seva propietat, no de Pontegadea, vehicle inversor del fundador i màxim accionista del grup tèxtil, Amancio Ortega, i van ser adquirides quan l'estratègia inicial de la companyia era diferent.

Noticias relacionadas

contador