• No obstant això, els analistes no llancen les campanes al vol amb aquests comptes
ep presidenteconsejero delegadoinditex pablo isla en ruedaprensa
INDITEX

Inditex compleix amb les previsions i lidera les pujades a l'IBEX. El gegant tèxtil ha presentat aquest dimecres els seus resultats corresponents al tercer trimestre abans de l'obertura del mercat. A l'arrencada de la seva cotització, les accions de la companyia que presideix Pablo Isla s'han disparat un 4,5%. Més tard, la seva cotització ha moderat aquest repunt fins al 2% i se situa als 31,40 euros.

  • 46,03€
  • 3,09%

No obstant això, els analistes no llancen les campanes al vol amb aquests comptes. Els experts de Link Análisis indiquen que "la caiguda dels marges d'explotació fa que el creixement dels resultats a nivell d'explotació i benefici net sigui relativament modest. No obstant això, sí que és possible que les temperatures elevades que es van registrar al principi de la tardor a Europa podrien haver llastat les vendes a l'inici de la temporada tardor/hivern", apunten al seu informe.

A més, els experts de la casa d'anàlisi indiquen que "el creixement de les vendes a l'inici del quart trimestre sembla més prometedor. En conclusió, resultats gens espectaculars els presentats per Inditex, però que sembla que ja estaven en gran part descomptats a les previsions del consens d'analistes", afegeixen.

La matriu de les marques Zara, Berskha, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home, Uterqüe i Lefties ha registrat un benefici net de 2.341 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'exercici 2017, entre l'1 de febrer i el 31 de l'octubre, un 6% per sobre del mateix període de l'any anterior. Aquesta dada del gegant tèxtil va en línia amb les previsions pel consens d'analistes de Factset que estimaven un resultat net acumulat a l'exercici fiscal de 2.346 milions.

Les vendes s'han incrementat un 10% i han arribat als 17.963.000 d'euros. Els analistes de Banc Sabadell afegeixen que "les vendes a tipus constant del període 1 de novembre a 11 de desembre han crescut un 13%, la dada ens sembla bona i sembla confirmar que hi ha hagut transvasament de vendes d'octubre (calorós a Europa) al novembre". El marge brut de l'empresa que presideix Pablo Isla va ascendir fins a 10.319.000 d'euros, un 9% superior al del mateix període de l'exercici anterior, situant-se al 57,4% de les vendes. El resultat brut d'explotació (EBITDA) va arribar als 3.819 milions d'euros, un 6% superior al del mateix període de l'any anterior.

En Renta 4 esperen que aquests comptes empenyin la cotització d'Inditex. "Aquests resultats compleixen les nostres estimacions en ingressos i en marge brut. L'EBITDA incompleix previsions lleument en haver crescut les despeses lleument per sobre de les nostres previsions i haver recollit costos extraordinaris. El benefici net supera la nostra previsió en un 1% amb una taxa fiscal similar al que preveu", asseguren al seu informe.

Noticias relacionadas

contador