inditex pablo isla resultados 2017 portada
Inditex
46,67€
  • 0,01€
  • 0,02%

La tèxtil Inditex va guanyar un 2% més durant el seu primer trimestre fiscal (entre l'1 de febrer i el 30 d'abril de 2018), fins als 668 milions d'euros. Les vendes es van situar als 5.654 milions d'euros, un 2% superiors a les del primer trimestre del 2017. Les vendes a tipus de canvi constants van augmentar un 7%. El consens esperava un benefici net en línia amb el publicat, de 640 milions d'euros.

La companyia ha precisat que les vendes totals del primer trimestre van establir un nou màxim històric per al període d’un trimestre "caracteritzat pel fort impacte de les divises". Així mateix, ha destacat que les vendes en botigues comparables van ser positives en totes les àrees.

Font: Inditex.

Durant el primer trimestre de 2018 s'han realitzat obertures en 36 mercats. Al tancament del trimestre, Inditex operava 7.448 botigues en 96 mercats

El marge brut es va situar als 3.328 milions d'euros, un 3% superior, i representa el 58,9% de les vendes.

El resultat operatiu (EBITDA) del primer trimestre es va situar als 1.125 milions d'euros, un increment de l'1% davant el primer trimestre de 2017, i el resultat d'explotació (EBIT) va arribar als 851 milions d'euros, un increment del 2% enfront al primer trimestre de 2017.

El president de la companyia, Pablo Isla, destaca "la fortalesa del model integrat de botigues i online, que, impulsat per la constant inversió, permet assolir aquestes sòlides cotes de creixement i la consegüent generació d'ocupació". Durant el període, Austràlia i Nova Zelanda s'han incorporat a la venda per Internet.

Durant el primer trimestre de 2018 s'han realitzat obertures en 36 mercats. Al tancament del trimestre, Inditex operava 7.448 botigues en 96 mercats.

Inditex ha explicat que les despeses operatives s'han mantingut "sota estricte control" durant el trimestre, però ha afegit que han augmentat un 3%, principalment com a resultat del creixement de les vendes i la nova superfície comercial oberta.

Les vendes en botiga i online a tipus de canvi constants han augmentat un 9% durant el període des de l'1 de maig fins l'11 de juny de 2018.

D'altra banda, Inditex ha comunicat que ha convocat els seus accionistes en junta general ordinària el proper 17 de juliol, en primera convocatòria, i 18 de juliol, en segona, a Arteixo (La Corunya). A l'ordre del dia figura la incorporació d'una altra dona al seu consell, Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya, en qualitat de consellera independent. López substituirà en el càrrec Carlos Espinosa de los Monteros, que acaba el seu mandat el 15 de juliol.

ELS ANALISTES EN DESTAQUEN LA DEBILITAT EN VENDES

Els experts de Sabadell destaquen que aquests comptes d'Inditex "mostren marges superiors al que es preveia, però amb vendes més baixes". "Inditex ha publicat uns resultats del primer trimestre fiscal per sota del que es preveia en vendes, però millors en marge brut i costos operatius, de manera que les xifres de benefici després d'impostos és superior a la que esperàvem", expliquen aquests analistes.

"Les vendes a tipus constant de la primera meitat del segon trimestre han crescut al 9%, que potser podria ser més baix del que esperava el mercat, tot i que podrien estar llastrades per meteorologia adversa", afegeixen aquests experts. Amb tot, des de Sabadell veuen "amb bons ulls" la millora del marge brut "atès que el seu deteriorament era una de les raons del mal comportament de l'acció durant els últims dotze mesos".

Els experts de Sabadell destaquen que aquests comptes d'Inditex "mostren marges superiors al que preveu però amb vendes més baixes"

Els experts de Renta 4, per la seva banda, també destaquen que les xifres incompleixen previsions en ingressos, però precisen que superen a la resta de magnituds les estimacions "recolzades per la millor evolució del marge brut i la contenció de despeses".

"Els títols d'Inditex han recuperat un 22% des dels mínims després de la publicació dels resultats del quart trimestre i un 17% des que l'euro va començar a depreciar-se a mitjans d'abril. Creiem que la continuació d'aquesta tendència de la divisa seria el principal suport del valor a curt", assenyalen des de Renta 4.

Finalment, els experts de Bankinter destaquen igualment que Inditex aconsegueix mantenir els marges, però que persisteix la desacceleració de vendes que s’està observant durant els últims trimestres. "Durant el primer trimestre de 2017, les vendes van créixer un 14,1% a tipus de canvi real i un 12,5% a tipus de canvi constant. Durant el primer trimestre de 2018, els creixements han estat del 2% i el 7 %, respectivament", subratllen des de Bankinter. "El tipus de canvi segueix penalitzant Inditex, que li ha restat 5 punts bàsics de creixement de vendes", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador