• De moment inclou 6.000 mobles i objectes de decoració usats
ep ikeaconstrumat
IKEA

Ikea Iberica i vibbo s'han aliat per impulsar de manera conjunta la venda de mobles i decoració de segona mà, segons han informat aquest dilluns les dues.

Gràcies a aquest acord, vibbo ha creat, dins de la categoria llar, una nova opció de cerca específica d'Ikea ​​que permetrà als usuaris filtrar tan sols per objectes i productes de segona mà de la marca sueca. Aquesta opció ja està disponible i, de moment, facilita la reutilització a través de la seva venda de més de 6.000 mobles i objectes de decoració usats.

Un acord que donaria lloc a un estalvi potencial anual de gairebé 72.000 tones de CO2

Les dues companyies han ressaltat que aquest acord s'implanta en un context en què el consum de segona mà d'articles per a la llar, com mobles i objectes de decoració, és una de les categories que més vendes mou en plataformes com vibbo, arribant a un valor entre usuaris particulars de fins a 19,5 milions d'euros durant l'últim any.

A més, gràcies a aquestes vendes, es produiria un estalvi potencial anual de gairebé 72.000 tones de CO2, evitant la producció de nous objectes i l'emissió de CO2 que això comporta, així com els residus que generem en desfer-nos d'un objecte. Així ho estableix l'estudi 'Second Hand Effect', elaborat per vibbo en col·laboració amb l'Institut de Recerca Mediambiental de Suècia (IVL).

ECONOMIA CIRCULAR

Aquest nou pas s'emmarca dins de l'aposta d'Ikea ​​per orientar el seu model de negoci cap a l'economia circular i que ha estat premiat recentment al World Economic Forum (WEF) com a reconeixement a la feina de transformació del negoci en tots els camps: des del desenvolupament de producte, l'obtenció de materials, el desenvolupament de la cadena de subministrament, l'ajust de la logística, fins al desenvolupament de la trobada amb els clients.

A Espanya, aquesta aposta per l'economia circular es treballa sota el nom #SalvemosLosMuebles, un projecte que es va activar fa una mica més d'un any i que pretén donar resposta a les tendències de personalització, reparació i mercats de segona mà.

Segons el responsable de Sostenibilitat d'Ikea ​​Iberica, Arturo García, l'economia circular obre una "infinitat d'oportunitats" per acompanyar el client més enllà del procés de compra, "ajudant-lo a viure de forma més sostenible a la llar". "La nostra estratègia es tradueix en 6 àrees de treball principals: té cura, repara, customitza, ven, dona i recicla i és precisament la de venda la que creiem que tindrà un gran impuls amb aquest acord. Sabem que és una cosa que succeeix de manera natural i que nosaltres volem donar-li suport per donar als mobles una segona o fins i tot tercera o quarta vida", ha assenyalat.

"Estem molt satisfets i contents amb l'acord assolit amb Ikea, una empresa que segueix uns valors molt similars als nostres en el seu compromís amb el medi ambient", ha afirmat la directora de Màrqueting de vibbo, Magalí Rei. "Aquest acord ens permet seguir treballant en aquesta línia i continuar oferint nous serveis que ajudin als nostres usuaris a trobar el que realment volen a vibbo", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador