• L'acord inclou baixes indemnitzades per als treballadors que compleixin 57, 58 i 59 anys d'edat abans del pròxim 31 de desembre
  • Les condicions econòmiques de sortida s'han xifrat en un 80% del salari net anual més una prima
ep sede centralibercajazaragoza 20170404160203
EUROPA PRESS

La direcció d'Ibercaja Banc i una majoria dels representants dels empleats han arribat a un acord per l'aplicació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) iniciat per l'entitat el mes de març, que preveu el tancament d'un màxim de 140 oficines i cosa que pot afectar fins a 590 empleats mitjançant baixes incentivades en línia amb els anteriors ERO completats per l'entitat.

Els empleats podran sol·licitar fins al proper 23 de juny la seva adscripció voluntària a l'ERO, que es va acordar per causes de caràcter econòmic, organitzatiu i productiu.

Les condicions econòmiques de sortida s'han xifrat en un 80% del salari net anual més una prima

L'acord assolit aquest dimarts, firmat pels sindicats CCOO, APICA-FINE i ACI, que aglutinen una representació conjunta del 64,04% de la plantilla, inclou baixes indemnitzades per als treballadors que compleixin 57, 58 i 59 anys d'edat abans del pròxim 31 de desembre.

Les condicions econòmiques de sortida s'han xifrat en un 80% del salari net anual més una prima, amb un màxim total del 85% d'aquesta referència salarial.

Així mateix, preveu baixes indemnitzades per als empleats que tinguin 55 i 56 anys en aquesta mateixa data amb altres condicions econòmiques pel que fa al grup d'edat anterior i que optin per rescindir la seva relació laboral amb l'entitat, i aquells que, com a conseqüència del tancament de les seves oficines de treball, siguin traslladats a un lloc a més de 50 quilòmetres de distància i decideixin causar baixa.

L'acord també considera mesures alternatives compensatòries per als empleats que, com a conseqüència de la reestructuració, siguin traslladats del seu lloc actual de treball.

CAPACITAT DE DIÀLEG

L'entitat ha destacat en un comunicat que la capacitat de diàleg i negociació existent per ambdues parts, com en ocasions anteriors, han afavorit aquest acord que compleix amb els objectius de la negociació de garantir els drets conjunts de la plantilla, optimitzar l'estructura, adaptant-la al mercat actual i contribuir a elevar la competitivitat, eficiència i viabilitat autònoma a mitjà i llarg termini.

L'aplicació de l'ERO es durà a terme entre 2017 i el primer semestre del 2018 de manera ordenada i esglaonada per no afectar el funcionament habitual de l'activitat del banc i l'atenció als clients.

Noticias relacionadas

contador