iag280

IAG (+0,87%) segueix licitant fort per Norwegian Airlines. El conglomerat de companyies aèries, entre les quals s'inclou Iberia, ha posat sobre la taula la seva tercera oferta per comprar la noruega: 1.520 milions d'euros. Una valoració de la companyia que és resultat d'oferir 330 corones noruegues per cada acció de la companyia nòrdica.

IAG

  • 2,03€
  • 0,34%
  • 1.713,50p
  • 0,00%

Els 1.520 milions d'euros que IAG ofereix als Norwegian, segons informa aquest dilluns el diari Expansión, comportarien una prima del 32% sobre el preu amb què va tancar Norwegian aquest divendres.

Els analistes de Bankinter recomanen 'comprar' accions del conglomerat i li atorguen un preu objectiu de 8,6 euros. Al seu torn, estimen que és "altament probable que IAG dugui a terme una OPA sobre el 100% de Norwegian pel seu encaix estratègic". Tot i això, asseveren que "a curt termini l'operació és dilutiva per als accionistes d'IAG (aproximadament entre -7%/- 9% en BPA, al tancament del 18 de maig).

D'altra banda, els analistes de Banc Sabadell també recomanen 'comprar' títols d'IAG, a la qual atorga un preu objectiu de 8,50 euros. Des de l'entitat financera veuen "sentit estratègic" en l'operació, "ja que permetria a IAG posicionar-se de manera important en un negoci en auge on ja tenen certa experiència". I que, a més, presenta "un considerable focus de creixement per als propers anys". Amb tot, subratllen que l'operació "generaria valor" per a IAG i l’empresa aconseguiria "a més un perfil de creixement més fort i eliminaria un competidor".

La nova proposta comporta una prima del 32% sobre l'últim preu de l'aerolínia noruega

Norwegian Airlines ha estat presa de la volatilitat des que IAG anunciés a l'abril que adquiria un 4,6% de l'aerolínia nòrdica, a més d'avançar que estava estudiant llançar-hi una OPA. Norwegian va rebutjar els dos acostaments d'IAG fins a la data.

Per la seva banda, el conseller delegat d'IAG, Willie Walsh, descartava divendres passat una oferta hostil per Norwegian: "No és un tracte que tingui tancament. Hi hem expressat interès. Si no volen ser comprats per IAG, està bé", va afirmar Walsh en declaracions a Reuters. Norwegian va reaccionar a aquestes paraules desplomant-se un 7% al parquet.

El primer executiu d’IAG va afegir que l'últim contacte amb Norwegian va ser fa diverses setmanes i que no s’espera cap reunió imminent. Davant la possibilitat que hi hagi altres companyies licitant per Norwegian, Walsh va assegurar que IAG no s'involucraria en una guerra d'ofertes i que el grup pot créixer al segment de baix cost de llarga distància amb LEVEL.

EasyJet va descartar, a més, recentment i de forma contundent licitar per Norwegian, tercera aerolínia de baix cost a Europa per darrere de Ryanair i la britànica, però manté el seu interès per Alitalia.

Noticias relacionadas

contador