iag280

El petroli cau a prop d'un 3% aquest divendres. Els preus del cru estan reaccionant al mercat a l'anunci de Rússia i l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) liderada per l'Aràbia Saudita, afirmant que podrien fer un pas endavant elevant la seva producció per compensar la pèrdua de protagonisme de l'Iran i Veneçuela.

IAG

  • 1,95€
  • -1,77%

El barril de Brent, referència a Europa, es deixa un 2,30% i cau fins als 77 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als EUA, es deixa un 2,25% fins als 69,12 dòlars.

La caiguda dels preus del cru dona ales al conglomerat d'aerolínies al parquet

La forta caiguda del cru està mantenint a flotació IAG (+2,23%) a l'IBEX 35, per la qual cosa es desmarca com el millor valor (d'entre els dos únics que pugen).

El selectiu espanyol s'ha girat a la baixa després de l'anunci de Ciutadans, que assegura que donarà suport a la moció de censura del PSOE si el PP no convoca eleccions anticipades.

La inestabilitat política a Espanya ha tombat gran part de l'índex borsari, especialment els bancs, entre els quals ha destacat la caiguda de CaixaBank (-4%) i Banc Santander (-3%).

L'OPEP i països no integrants de l'organització, com Rússia (principal productor a escala mundial de cru), van forjar un acord el 2017 per 'retenir' la seva producció, rebaixant l'oferta i sostenint els preus davant d'una forta demanda. El ministre d'energia rus, Alexander Novak, ha anunciat aquest dijous que les restriccions imposades sobre la producció de cru podria anar retirant-se "suaument" després de la reunió entre països de l'OPEP i no integrants de l'OPEP que tindrà lloc al juny.

Les paraules de Novak van arribar un dia després que l'Aràbia Saudita apuntés que els límits sobre la producció de cru, després de l'amenaça que representa per als inventaris l'absència de l'Iran i la crisi econòmica de Veneçuela, es debatran durant aquesta trobada.

IAG NO ES RENDIX

El conglomerat de companyies aèries, entre les que es troba Iberia i British Airlines, segueix licitant fort per Norwegian Airlines. La companyia va estudiar posar sobre la taula una tercera oferta per la noruega, segons va informat 'Expansión' dilluns passat: 1.520 milions d'euros.

Per la seva banda, el conseller delegat d'IAG, Willie Walsh, descartava divendres passat una oferta hostil per Norwegian: "No és un tracte que tingui tancament. Hi hem expressat interès. Si no volen ser comprats per IAG, està bé", va afirmar Walsh en declaracions a Reuters. Norwegian va reaccionar a aquestes paraules desplomant-se un 7% al parquet.

El primer executiu d’IAG va afegir que l'últim contacte amb Norwegian va ser fa diverses setmanes i que no s’espera cap reunió imminent. Davant la possibilitat que hi hagi altres companyies licitant per Norwegian, Walsh va assegurar que IAG no s'involucraria en una guerra d'ofertes i que el grup pot créixer al segment de baix cost de llarga distància amb LEVEL.

Noticias relacionadas

contador