ep ana botin 20170607123812
FUENTE

Banc Santander es desmarca aquest dijous com l'únic banc que puja a l'IBEX 35. L'entitat financera presidida per Ana Botín repunta un 0,5% després de comptar amb l'aposta dels analistes d'HSBC, que han retallat el preu objectiu, (des de 6,10 euros fins a 5,60 euros, però li han atorgat un potencial alcista 16,3%) però eleva la seva recomanació des de 'mantenir' a 'comprar'.

  • 4,42€
  • 1,40%

"El preu de cotització ha caigut un 12% des de mitjans de maig pel feble rendiment del sector bancari europeu en concret i del mercat en general", asseveren els analistes de la multinacional britànica.

Els analistes eleven la seva recomanació a 'comprar' i li atorguen un potencial alcista del 16%

Des d’HSBC reconeixen que "les eleccions brasileres i l'escenari polític d'Itàlia i Espanya" han estat factors que han influït negativament en l'entitat espanyola.

Malgrat això, els analistes afirmen que "les tendències generals segueixen donant suport al grup el 2018, cosa que podria permetre, amb cert control dels costos, que Santander pugui incrementar el creixement del seu benefici per acció (BPA)".

No obstant això, els analistes del banc d'inversió britànic addueixen que "seguim creient que Santander necessita construir la posició del seu capital des de l’11% actual fins al 12%, però segons les nostres estimacions, encara veiem rendiment en els seus dividends que pujaran des del 4% el 2017 fins al 6% pel 2020".

Per tant, els analistes d'HSBC justifiquen la seva retallada de preu objectiu per "l'efecte divisa", i identifiquen "el Brexit i Llatinoamèrica com els principals riscos" del banc espanyol. No obstant això, afirmen que "la normalització de les tensions polítiques hauria d'elevar les seves accions reflectint els rendiments i el creixement de l'entitat".

Noticias relacionadas

contador