• El banc britànic considera que s’ha de replantejar el termini dels seus objectius
  • L'entitat reitera el seu consell de compra, però redueix la valoració fins als 1,28 des dels 1,45 euros
cbpopular

"No creiem que una ampliació de capital sigui necessària ". Així de clars es mostren els analistes d'HSBC en analitzar els comptes de Banco Popular en el seu últim informe, publicat aquest divendres.

  • 0,32€
  • 0,00%

"Ara per ara, creiem que una ampliació de capital no és una bona idea", afegeixen els experts del banc britànic, que reiteren el seu consell de compra sobre l'entitat, però redueixen el seu preu objectiu fins als 1,28 euros des dels 1,45 euros per acció. En qualsevol cas, aquesta valoració implica un potencial alcista del 52% per al banc, que cau un 1% en borsa, fins als 0,827 euros.

"Les nostres estimacions suggereixen que, per Banco Popular, el camí més senzill és reiterar la seva estratègia actual però replantejar l'horitzó temporal per aconseguir els seus objectius. El nostre model suggereix que Popular podria reduir un 55% el seu saldo d'actius improductius (NPAs) fins al 2019 amb una estimació conservadora", afirmen.

També comenten que "esperem que la taxa de cobertura aconsegueixi el 50% a finals del 2017. Fins aquest moment, creiem que Popular pot complir de manera transitòria els requeriments de capital. Si les nostres estimacions són correctes, és complicat entendre que Popular necessiti ampliar capital".

Segons HSBC, una nova ampliació de capital "destruiria el valor per als accionistes". Encara que permetria avançar l'objectiu de rendibilitat del banc, no és una operació que considerin adequada en aquests moments. Després de la presentació de resultats de l'entitat, han rebaixat les seves previsions de resultats en un 51% pel 2017, un 29% pel 2018 i un 24% pel 2019. Això explica la rebaixa de valoració fins als 1,28 euros.

ALTRES ANALISTES NO PENSEN EL MATEIX

No obstant això, la posició d'HSBC contrasta amb la d'altres analistes. Per exemple, Ignacio Cantos, analista d’ATL Capital, afirma que " hauria d'ampliar capital clarament si pretén seguir en solitari durant la reestructuració".

“Creiem que els inversors de l'entitat esperen una ampliació”, assegura Xavier Cebrián, gestor de fons d'inversió de GVC Gaesco Gestión. Des de la gestora “aconsellen fer l'ampliació de capital el més aviat possible perquè torni la confiança de l'inversor”. I l'analista de Link Securities, Juan José Fernández-Figares, opina que Popular es va a veure “obligat” a dur a terme una ampliació “per enfortir la seva estructura de capital”.

En la mateixa línia, l'analista d’Admiral Markets, Juan Cardiñanos, explica que després de conèixer els resultats de l'entitat consideren “fonamental” l'ampliació. “Abans ho pensàvem i ara, després de veure els resultats presentats per l'entitat, encara ho pensem més”, indica l'analista, qui afegeix que “els comptes del banc encara no s’han sanejat”.

Noticias relacionadas

contador