• Jazztel i Vodafone han llançat agressives campanyes de descomptes
  • La firma britànica recomana "mantenir" amb un preu objectiu de 9,20 euros
ep sede telefonica

L'elevat palanquejament de Telefónica, la seva habilitat per reduir el deute i les implicacions de la seva qualificació creditícia han estat alguns dels principals temes de debat entorn de la companyia durant 2016. Para HSBC, l'elevada competència del sector, que podria portar a una guerra de preus, i la possibilitat d'una feblesa sostinguda de les divises llatinoamericanes deixen la seva recomanació a "mantenir".

  • 3,91€
  • 0,75%

Malgrat les mesures dutes a terme per part de la 'teleco' espanyola per revitalitzar els seus comptes hi ha preguntes que segueixen sense respondre. Des d'HSBC, de fet, es pregunten si la retallada del dividend serà suficient per impulsar la generació de flux de caixa.

Esperen que aquestes tensions entre els líders del sector no acabi amb una "innecessària guerra de preus"

La conclusió dels analistes del banc d'inversió britànic és que el desapalancamiento de la companyia és compatible amb el 'rating' creditici actual, en el qual el mercat continua mostrant un comportament "racional i constructiu". No obstant això, HSBC avisa sobre la possibilitat que augmentin les tensions competitives al mercat espanyol. Jazztel ha llançat campanyes de descomptes agressives, a les quals ha respost Vodafone, mentre que l'acord de roaming entre Másmovil/Yoigo i Orange aconsegueix una considerable reducció de costos per a aquestes empreses.

De moment, consideren que el mercat espanyol es manté sa gràcies a l'existència de tres competidors al mercat de les infraestructures. No obstant això, pel bé de la salut financera de Telefónica, esperen que aquestes tensions entre els líders del sector no acabi amb una "innecessària guerra de preus".

Davant aquesta possibilitat, els analistes d'HSBC prefereixen ser cautelosos amb la seva recomanació a Telefònica, i deixen el seu 'rating' a "mantenir" amb un preu objectiu de 9,20 euros per als propers 12 mesos.

BANKINTER ÉS UNA MICA MÉS OPTIMISTA

El banc espanyol eleva el preu objectiu de Telefònica fins a 9,6 euros des dels 8,7 euros previs. El departament d'anàlisi de Bankinter assenyala que els principals riscos als quals s'enfronta el valor estan en preu i l'obstacle principal continua sent el deute, que esperen que anirà reduint-se gradualment.

"La millora de condicions a Brasil i la retallada de dividend seran claus" assenyalen els analistes. "Tots dos factors afavoreixen l'augment del flux de caixa lliure i amb això es redueix el risc a una retallada de rating".

Noticias relacionadas

contador