• El holding xinès ha encarregat JP Morgan i Benedetto la revisió de la seva posició en l'hotelera
cbnhhotel

HNA ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que ha encarregat JP Morgan i Benedetto la venda de la seva participació en NH Hotels. Actualment, HNA compta amb el 29,5% de l'accionariat de l'hotelera, el valor de mercat ascendeix ara a 629 milions d'euros.

  • 4,23€
  • 0,95%

Les accions de la companyia puja un 0,74% fins els 6,1 euros al mercat continu. Al comunicat, HNA ha assenyalat que han encarregat aquestes dues entitats "la revisió de la seva posició accionarial en NH Hotels, comprenent la identificació de possibles compradors de la seva participació". Aquest fet rellevant confirma la notícia avançada per El Confidencial.

Tot i que el conglomerat xinès és el màxim accionista de la cadena hotelera, no compta amb presència al consell d'administració de la companyia. Els quatre membres del grup inversor xinès van ser expulsats del consell d'administració al juny de 2016 en declarar-se un conflicte d'interès, que va comptar amb el suport del 59% dels accionistes, després de la compra per part d’HNA de la cadena americana Carlson-Rezidor. Un fet que va provocar la demanda del grup inversor a la cadena hotelera i que, finalment, la justícia donés la raó al consell d'NH.

Aquesta notícia arriba després que NH Hotel rebutgés el passat 10 de gener la fusió amb Grup Barceló. No obstant això, l'hotelera ha matisat que aquest rebuig no vol dir que no estiguin interessats en estudiar noves propostes de compra. La cadena hotelera no vol que el mercat interpreti que està tancada a escoltar noves ofertes.

Des d’NH Hotel van comunicar que rebutjaven la proposta concreta de Barceló perquè consideraven que el millor per a l'accionista, per a la societat i "perquè no reflectia el valor real d’NH". Així mateix, també han volgut deixar clar que no es plantegen licitar per una altra companyia. "No hi ha a sobre de la taula cap companyia que ens interessi", apunten.

Noticias relacionadas

contador