• Aquesta venda és un nou pas del grup xinès en el seu pla de vendre actius propis
ep hna gorup
EUROPA PRESS

El conglomerat xinès HNA, màxim accionista d’NH Hotels, ha anunciat aquest dimarts la venda de dos lots residencials ubicats al terreny que ocupava l'antic aeroport de Hong Kong a la immobiliària Henderson Land per 2.000 milions de dòlars (1.620 milions d'euros).

HNA va adquirir quatre edificis ubicats en aquest emplaçament al novembre de 2016 per 27.200 milions de dòlars de Hong Kong (3.480 milions de dòlars, 2.830 milions d'euros) i aquest dilluns va anunciar la venda de dos d'ells, equivalents al 17% del total, que eren propietat d'una de les seves filials cotitzades. El 83% restant seguirà sent propietat d’HNA, segons ha informat la companyia en un comunicat enviat a la Borsa de Hong Kong.

Aquesta venda és un nou pas de HNA en el seu pla de vendre actius propis i de les seves filials per aconseguir la liquiditat que necessita per afrontar el seu elevat volum de deute. El mes passat, el conglomerat xinès va anunciar ja la seva voluntat de vendre la seva participació en NH Hotel, en què compta amb un 29,3%, i va revelar que ha contractat les entitats JP Morgan i Benedetto Gartland perquè busquin possibles compradors.

Una estratègia que es produiria perquè, durant les últimes setmanes, la liquiditat de la companyia ha estat sota pressió i alguns dels seus costos de finançament s'han elevat. A més de la cadena hotelera, HNA ha dut a terme recentment la venda d'un edifici d'oficines a Sydney que havia comprat el 2012 que li va portar uns guanys de 69 milions de dòlars (56 milions d'euros).

El grup xinès també va anunciar el passat mes de desembre la seva intenció de vendre una àmplia cartera de propietats situades a Nova York, Londres i altres grans ciutats valorada en uns 6.000 milions de dòlars (5.084 milions d'euros). La intenció d’HNA és captar capital amb el qual saldar el deute contret per finançar adquisicions valorades en més de 40.000 milions de dòlars realitzades des de 2015.

Noticias relacionadas

contador