• Les dues companyies posen fi a la seva empresa iniciada el 2015
GSK, drugs, lab

La britànica GlaxoSmithKline comprarà el 36,5% de participacions de Novartis en una aliança d'empreses participada per les dues i dedicada a l'atenció mèdica, segons han anunciat les dues companyies aquest dimarts.

  • 15,84£
  • -0,41%

L'acord es completarà durant el segon trimestre de l'any, subjecte a les aprovacions necessàries, amb la transacció de 13.000 milions de dòlars (10.400 milions d'euros) duent-se a terme en efectiu. GSK va anunciar que s'esperava que la transacció amb Novartis se sumés als seus guanys ajustats de 2018, per enfortir així la seva generació de flux de caixa.

"És el moment adequat perquè Novartis desinverteixi en un actiu no essencial a un preu atractiu", reconeix el conseller delegat de la companyia

A més, la britànica va afirmar que començarà una revisió estratègica de Horlicks i altres productes de nutrició per al consumidor, incloent-hi una avaluació de la seva participació accionarial en la seva filial índia GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Ltd.

L’aliança d'empreses va ser formada per les dues el 2015 com a part d'una radical renovació del seu negoci. "Mentre la nostra aliança d'empreses d'atenció mèdica per al consumidor amb GSK està progressant bé, és el moment adequat perquè Novartis desinverteixi en un actiu no essencial a un preu atractiu", ha reconegut el conseller delegat de Novartis, Vas Narasimhan.

Noticias relacionadas

contador