• La fortalesa del dòlar beneficia a Grifols ja que el 60% de les vendes prové de l'altra banda de l'Atlàntic
  • L'acord aconseguit amb Access Biologicals inclou una opció de compra pel 51% restant del capital d'aquí cinc anys
grifols

Grifols ha realitzat una inversió financera de 51 milions de dòlars pel 49% del capital de la companyia nord-americana amb seu a San Diego (Califòrnia, Estats Units) Access Biologicals.

  • 8,38€
  • -3,26%

Fundada l'any 2006, Access Biologicals és una companyia capdavantera en la fabricació de productes biològics, tals com a sèrums específics i reactius plasmàtics, que són utilitzats per companyies biotecnològiques i biofarmacèutiques per a diagnòstic in-vitro, cultiu cel·lular i recerca i desenvolupament en el camp del diagnòstic, ha informat la companyia en una nota.

L'acord aconseguit inclou una opció de compra pel 51% restant del capital d'aquí cinc anys

La companyia té integrat tot el procés productiu. Compta amb un centre de donació de plasma llicenciat per la FDA d'Indianápolis (Indiana, Estats Units) i amb una planta de fabricació a Vista (Califòrnia, Estats Units).

L'acord aconseguit inclou una opció de compra pel 51% restant del capital dins de cinc anys. Per tant, per a la seva adquisició en 2022.

A més, Access Biologicals ha subscrit un contracte de subministrament per vendre productes biològics de Grifols per a ús no humà. Els ingressos derivats d'aquest contracte s'integraran en la Divisió Raw Materials, que passa a denominar-se Bio Supplies des de gener de 2017.

Fins ara, la Divisió Raw Materials & Others, que representa entorn de l'1,3% de la facturació de Grifols, engloba els ingressos no recurrents generats per la companyia incloent, entre altres conceptes, els treballs a tercers de Grifols Engineering, els ingressos derivats dels acords de fabricació subscrits amb Kedrion i els relatius a royalties.

Amb la Divisió Bio Supplies Grifols amplia i reforça aquesta línia de negoci incorporant productes biològics complementaris. A més, la companyia segueix assentant les bases per créixer a través d'adquisicions ja realitzades, com és el cas dels productes hematològics produïts per IBBI.

SEGUEIX APOSTANT PER ESTATS UNITS

Mentre el president electe dels Estats Units, Donald Trump, va arremetre aquest dimecres contra les farmacèutiques que s'estan "sortint amb la seva", va dir, en fabricar els seus medicaments fora i després cobrar altes sumes per ells, Grifols continua apostant per Estats Units. Aquesta última adquisició es produeix després que, el passat 14 de desembre, l'espanyola anunciés la compra de la unitat de diagnòstic de la nord-americana Hologic per 1.850 milions de dòlars.

Les promeses de Trump en matèria fiscal -que aquest dimecres no va concretar- han impulsat al dòlar des que el magnat guanyés les eleccions. Grifols, juntament amb Viscofan o Acerinox, és una de les companyies espanyoles més beneficiades per la fortalesa de la divisa americana, atès que el 60% del total de les seves vendes prové dels Estats Units.

Noticias relacionadas

contador