ep francisco reynes 20180206133315
ABERTIS

Gas Natural toca màxims històrics aquest dijous. L'energètica espanyola de l'IBEX 35 puja a prop de l'1% i depassa els 22,15 euros, fins als 22,18 euros per acció. La companyia celebra així al parquet la pujada dels preus del cru, amb el barril de Brent i el de West Texas a màxims de 2014.

  • 22,90€
  • 0,26%

Els mínims històrics de Gas Natural coincideixen en el temps amb els mínims del cru d’aquest 2018. Els dos van tocar fons al mes de febrer, amb el barril de Brent als 60 dòlars i Gas Natural als 17,50 euros per acció. Des de llavors, l'energètica espanyola acumula una pujada del 26% i el petroli, del 22,6%.

Els analistes preveuen que els preus del cru toquin els 90 dòlars per al 2020

Gas Natural va tocar els seus anteriors màxims al juliol del 2007,

L'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, afirma que "no hi ha molt a dir d'un títol que en aquest moment cotitza en màxims de tots els temps", és a dir, "en el que es coneix com a 'pujada lliure' absoluta, sense resistències de cap tipus". Tot i això, assevera que "això no vol dir que no pugui corregir, però a mitjà i llarg termini no pot ser més alcista".

I és que el cru està encara lluny del seu propi sostre. Els analistes de Morgan Stanley preveuen que el petroli toqui els 90 dòlars per barril per al 2020, impulsat precisament per la demanda de dièsel i combustible de les aerolínies, entre altres companyies.

Un cridaner increment de les previsions del banc d'inversions, que prèviament va pronosticar que el Brent estaria als 65 dòlars per barril per al 2020. D'aquesta manera, aconseguiria màxims d'octubre de 2014. Segons les estimacions del banc, la producció mundial de cru haurà créixer en fins a 5,7 milions de barrils diaris per satisfer el consum el 2020.

Unes xifres que contrasten amb les aportades aquest dimecres per l'Agència Internacional d'Energia (AIE), que va afirmar que esperava que el petroli dels països fora de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) sumés 1,9 milions nous de barrils diaris aquest any. D'aquesta manera, el dèficit comercial del cru impulsaria els preus del gasoil als 850 dòlars per tona, entre un 25 i un 30% per sobre dels nivells actuals, segons Morgan Stanley.

Les notícies empresarials donen suport a l'escalada del cru. L'amenaça de la petroliera Total d'abandonar els seus projectes a l'Iran pressionen els preus a l'alça davant la possibilitat que altres empreses internacionals segueixin el mateix camí i les infraestructures energètiques al país de l'Orient Mitjà es quedin a mig fer. Això provocaria un imminent problema de subministrament.

UN 7,4% MÉS DE BENEFICIS DURANT EL PRIMER TRIMESTRE

L'energètica espanyola es va apuntar un benefici de 320 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any, un 7,4% més. La xifra de negoci de la companyia va repuntar un 5,2% fins als 6.406 milions d'euros. L'EBITDA registrat pel grup va ser de 1.053 milions d'euros, un 2,7% més.

La companyia ha indicat que el benefici registrat inclou "la plusvàlua per la venda dels negocis a Itàlia per 168 milions d'euros així com un deteriorament de 170 milions d'euros per correccions preliminars en els valors comptables bàsicament com a conseqüència de la possible sortida o discontinuació de diversos negocis en el marc de l'optimització de la cartera de les diferents activitats i geografies", va explicar al seu comunicat.

REPSOL, L'ALTRA ESPANYOLA ALÇADA A MÀXIMS PEL CRU

La petroliera espanyola, Repsol, va tocar màxims històrics el 10 de maig passat impulsada pel ral·li del cru. Els analistes van donar suport llavors al 'moment dolç' de la companyia amb un 38% atorgant-li una recomanació de compra i un 50%, mantenir.

La companyia espanyola va travessar llavors una pujada lliure i a hores d'ara repunta un 1%. A més, el conseller delegat de la petroliera va carregar el 12 de maig contra els analistes perquè "alguns deien que el petroli s'anava a quedar en preus baixos", demanant "preus estables que siguin capaços de cobrir la nostra oferta".

Noticias relacionadas

contador