• La infraestructura contribuirà a reduir 120.000 tones de CO2 a l'any
energia eolica

El parc eòlic Merengue que aixecarà Gas Natural Renovables a Extremadura comptarà amb 15 aerogeneradors i una potència de 40 megawatts (MW), i produirà al voltant de 155 GWh a l'any, equivalents al consum elèctric anual de 44.000 habitatges, i per tant generarà el doble del consum elèctric anual de Plasencia.

  • 23,46€
  • -1,92%

Gas Natural Renovables invertirà en aquest projecte a prop de 40 milions d'euros. El parc eòlic suposarà la creació d'uns 250 llocs de treball entre les fases de construcció, operació i manteniment. Es preveu que els treballs de construcció concloguin a finals d'aquest any.

Un projecte que generarà 250 llocs de treball i una inversió de gairebé 40 milions

L'alcalde de Plasencia, Fernando Pizarro, ha destacat durant la seva intervenció la importància que té la posada en marxa d'aquest parc eòlic i l'aposta per les energies renovables, a més de la inversió que això suposa per a la ciutat. Aquesta infraestructura permetrà desplaçar l'ús d'altres fonts de generació elèctrica convencional, contribuint a reduir al voltant de 120.000 tones de CO2 a l'any, addicionalment a altres emissions contaminants.

Amb el desenvolupament d'aquest projecte, la construcció del qual forma part dels 667 MW adjudicats en la subhasta de nova potència renovable celebrada pel Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital (MINETAD) al maig de 2017, la companyia confirma el seu compromís amb Extremadura que es veurà incrementat en el futur.

A més del parc eòlic Merengue, Gas Natural Fenosa Renovables està desenvolupant altres projectes a la comunitat autònoma que es troben actualment en fase de tramitació administrativa, com la planta fotovoltaica Las Jaras, situada entre La Albuera i Badajoz amb una potència de 50 MW, o la planta fotovoltaica Miraflores, al terme municipal de Castuera, que tindrà una potència instal·lada de 20 MW, així com altres addicionals en fase de desenvolupament.

Noticias relacionadas

contador