• El resultat de l'estudi Corail de Zepsyre era una de les fites esperades per la companyia per 2017 i s'esperava que fos positiu
  • Després de la forta decepció amb Aplidin i l'EMA, aquest suposa un nou cop per a la biofarmacèutica
luismora

PharmaMar no ha aconseguit aquest divendres començar a cotitzar encara. PharmaMar es desploma més d'un 40% en borsa (1,5 euros) després de començar a cotitzar gairebé a les 14 hores d'aquest divendres. La companyia s'ha mantingut gairebé cinc hores en subhasta de volatilitat a causa de la forta pressió venedora. Aquest dijous a la tarda, amb la borsa tancada, PharmaMar comunicava a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) un resultat negatiu de l'estudi clínic de fase III (Corail) de Zepsyre en pacients amb càncer d'ovari platí-resistent.

  • 26,26€
  • -1,35%

En un fet rellevant enviat aquest dijous a la tarda a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), amb el mercat ja tancat, PharmaMar assenyalava que "l'estudi Corail, que comparava Zepsyre contra Topotecan o PLD (doxorubicina liposomal) en pacients amb càncer d'ovari platí-resistent, no s'ha assolit l'objectiu primari de l'assaig que era supervivència lliure de progressió (SLP)".

"L'activitat antitumoral dels tres compostos Zepsyre, Topotecan i PLD, en termes d’SLP, ha resultat ser la mateixa. Durant l'assaig Corail, Zepsyre sí que ha demostrat tenir un millor perfil de seguretat que el braç control. Els resultats d'aquest assaig es presentaran en futurs congressos mèdics", conclou la companyia.

Els resultats de l'estudi Corail de Zepsyre per càncer d'ovari i l'aprovació de la comercialització d’Aplidin per part de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès) eren els dos esdeveniments més rellevants per a la companyia el 2017. Per a ambdós, PharmaMar esperava resultats positius i en ambdós casos s'han produït decepcions.

El 9 de novembre de l'any passat, PharmaMar es desplomava un 30% després d'avançar que esperava una resposta negativa de l'EMA sobre Aplidin. El 15 de desembre es confirmava aquesta decisió negativa de l'organisme europeu i el 3 de gener PharmaMar sol·licitava a l'EMA que reexamini la seva opinió negativa sobre Aplidin.

Pel que fa a Zepsyre, Luis Mora, director general de PharmaMar, confirmava a 'Bolsamanía' al passat mes de novembre que el resultat de l'assaig Fase III (Corail) no es coneixeria fins al 2018. "Serà a principis de l'any quan coneguem els resultats de l'assaig clínic de fase III Corail, que estudia la resposta de pacients amb càncer d'ovari resistent al platí al tractament de Zepsyre", avançava, alhora que mostrava la seva pena per la "sobrereacció del mercat" davant el que havia passat amb Aplidin.

Noticias relacionadas

contador