• "Creiem que aquesta serà una bona inversió", apunta el director general de Solidium
nokia-affiche-un-benefice-plus-eleve-que-prevu

El govern finlandès no vol quedar-se fora de cobertura en Nokia, la companyia de telecomunicacions, per la qual cosa comprarà un 3,3% de les seves participacions (valorades en 844 milions) a través de Solidium, el seu vehicle d'inversió.

  • 3,42€
  • 0,90%

Nokia és actualment la companyia més gran de Finlàndia i el govern no ha volgut deixar passar l'oportunitat per impulsar-hi la seva presència: "Creiem que aquesta serà una bona inversió", ha afirmat Antti Makinen, director general de Solidium, en declaracions a 'Reuters'.

"Creiem que aquesta serà una bona inversió", apunta el director general de Solidium

Makinen també ha destacat que Solidium i, per tant, el govern finlandès, no buscarà un lloc a la directiva de Nokia durant la pròxima junta d'accionistes que se celebri, però és una opció que podrien considerar en el futur. De fet, ha recordat que Solidium ha incrementat la seva presència a les juntes de les companyies en què té participacions al llarg de l'últim any.

Nokia va arribar a dominar el mercat mundial de la telefonia fa una dècada, erigint-se com un important motor econòmic de Finlàndia, representant un 4% del seu PIB i un 20% de les exportacions totals del país. Precisament se sol assenyalar que la decadència de Nokia va coincidir amb l'estancament de Finlàndia.

A l'actualitat, Nokia es dedica a la indústria de les xarxes de telecomunicacions, sector en què competeix amb la sueca Ericsson i la xinesa Huawei. "Els factors més atractius per a nosaltres són la sòlida posició de la companyia al mercat, combinada amb una àmplia experiència tecnològica", ha asseverat Makinen. A més, va revelar que les intencions de Solidium és posseir participacions en rellevants companyies finlandeses per mantenir-les "més o menys finlandeses".

Noticias relacionadas

contador