• La companyia es reforça al país que és el seu primer mercat
ep trabajadoramey ferrovial en obras ferroviarias
FERROVIAL

Ferrovial ha anunciat aquest dijous diferents projectes que portarà a terme fora d'Espanya. D'una banda, la companyia cotitzada a l'IBEX 35 ha assumit un conjunt d'obres ferroviàries que executava Carillion, la constructora britànica que va fer fallida al començament d'any, i els seus treballadors associats, segons ha informat l'empresa.

D'aquesta manera, el grup que presideix Rafael del Pino reforça l'activitat amb què compta al Regne Unit, actual primer mercat de la companyia per davant d'Espanya.

Entre els projectes que pren Ferrovial figuren obres del Crossrail, el megaprojecte ferroviari subterrani que es construeix sota el centre de Londres

Entre els projectes que pren Ferrovial figuren obres del Crossrail, el megaprojecte ferroviari subterrani que es construeix sota el centre de Londres, i en el qual la companyia espanyola ja participava.

La companyia espanyola també assumeix, en lloc de Carillion, l'electrificació d'una línia de Manchester i les obres d'augment de capacitat de la Midland Mainline Line, la línia que enllaça London amb Sheffield.

Ferrovial passa a fer-se càrrec d'aquests contractes en substitució de la companyia local fallida després que ja al gener assumís la totalitat dels contractes de serveis amb el Ministeri de Defensa britànic que fins llavors tenia en consorci amb Carillion.

El grup ha assumit tots aquests contractes i projectes, i els corresponents treballadors, de la companyia britànica en fallida mitjançant Amey. Amb ells, el grup es reforça al negoci constructor i de serveis amb què compta al país, on també està present amb l'àrea de concessions.

Pel que fa a les obres ferroviàries preses ara, aquestes formen part del programa de modernització de la xarxa de ferrocarrils que porta a terme la Network Rail del país.

Precisament, el director comercial d'aquesta empresa, Matthew Steele, va mostrar en un comunicat recollit per Europa Press la satisfacció de la companyia pel compromís d’Amey envers els treballadors de Carillion que "permetrà desenvolupar projectes clau en benefici dels viatgers de trens".

"Després d'un període d'incertesa, es tracta d'un pas positiu que imprimeix estabilitat a un important nombre de projectes ferroviaris en desenvolupament", va afegir.

INFRAESTRUCTURES SOCIALS

D'altra banda, Ferrovial ha comunicat mitjançant nota de premsa aquest dijous també que desenvoluparà quatre projectes d'infraestructures socials a Colòmbia, Perú i Tanzània al llarg d'aquest any.

En concret, segons indica la companyia, posarà en marxa un total de 22 projectes i sanejament en "comunitats depauperades d'Àfrica i Amèrica Llatina", amb els quals "al voltant de 15.000 persones milloraran significativament les seves condicions de vida", assegura.

Aquests projectes es duran a terme "amb la col·laboració de diferents ONG" que han estat seleccionades per l'empresa. Així, a més de la dotació econòmica, que aquest any serà de 600.000 euros, empleats de Ferrovial participaran com a voluntaris per oferir assistència tècnica al llarg de les diferents fases del projecte.

Així, al Perú, juntament amb l'organització Save the Children, Ferrovial contribuirà a la millora d'infraestructures d'aigua potable i sanejament en cinc escoles de San Juan de Lurigancho (Lima). Mentrestant, a Colòmbia, en col·laboració amb CIDEAL, es durà a terme un projecte en el corregiment de Siete Vueltas (San Juan de Urabá), de manera que es condicionaran les fonts actuals, a més de construir un dipòsit i una planta potabilitzadora.

També a Colòmbia, però en aquest cas juntament amb Acció contra la Fam, Ferrovial instal·larà una planta per a tractament d'aigua per a consum humà en San Benito (Departament de Santander). I, finalment, la companyia espanyola construirà a Tanzània (en concret en Lwangu, regió de Njombe) un sistema de gravetat, amb un tanc de 75 metres cúbics, 15 quilòmetres de canonades i 15 punts d'abastament.

Noticias relacionadas

contador