trabajadores-colgados-pared-edificio
Pixabay

Espanya va continuar creant empreses al maig per segon mes consecutiu, després d'haver enfonsat al març un 12,1% interanual fruit de l'estacionalitat de la Setmana Santa. En concret, 8.855 noves societats van ser constituïdes durant el cinquè mes de l'any, gairebé un 1,6% més que durant el mateix mes de 2017, en què es van crear 8.716 empreses. No obstant això, s'ha produït una lleugera disminució de l’1,05% respecte a la dada d'abril. Així ho assegura la financera Gedesco aquest dimarts.

Segons el seu 'Informe Mensual de Creació d'Empreses', Madrid continua sent la comunitat on més empreses es van crear al maig (1.853), seguida de Catalunya (1.686) i Andalusia (1.566). Per contra, les comunitats que han creat menys companyies durant el cinquè mes de l'any van ser La Rioja, Cantàbria i Navarra amb 35, 82 i 84 empreses respectivament.

En termes interanuals, en dotze de les disset comunitats la xifra va millorar. Aquesta situació reflecteix una excel·lent dada per al teixit empresarial espanyol, amb els casos d'Aragó (88,1%), Múrcia (42,7%) i Castella-La Manxa (26%) destacant per sobre de la resta. En el cas oposat, es troben les regions d'Extremadura i Canàries, amb un descens del 28% i 15,2% respectivament.

La promoció immobiliària va continuar ocupant la primera posició per sectors d'activitat, com va passar durant tot 2017. Concretament, del total de les 8.855 empreses creades, 665 d'elles dediquen la seva activitat a aquest sector. En segona posició es troben restaurants i negocis d'alimentació, i el 'TOP3' el tanquen les constructores.

Finalment, Gedesco comptabilitza el nombre de societats que s'han dissolt durant el mes de maig de 2018. D'aquestes dades es conclou que, durant el mes de maig, es van dissoldre un 6,9% d'empreses menys que respecte al mes d'abril i, concretament, es van destruir 1.483 societats. A més, des d'una comparativa interanual respecte al maig de l'any passat, aquests resultats reflecteixen que la dissolució de societats també ha experimentat un descens del 4,5%.

Noticias relacionadas

contador