• Ercros ha subratllat que el 2016 es va produir una important millora de marges i resultats
ep fbrica dercros
Fàbrica d'ErcrosERCROS/ORIOL CONESA

Ercros va registrar un benefici net de 45,16 milions d'euros el 2016, la qual cosa suposa multiplicar per més de sis l'obtingut un any abans, segons ha informat aquest dimarts la companyia, que durà a terme, per primera vegada en la seva història, un pla de retribució a l'accionista.

La companyia ha atribuït aquest resultat a la reducció de costos fixos i millores de productivitat aconseguides en els últims exercicis, que han permès aprofitar la recuperació econòmica i la favorable conjuntura de preus de les energies i els principals aprovisionaments.

El consell d'administració ha acordat dur a terme, per primera vegada en la història d'Ercros, un pla de retribució a l'accionista

A la llum del resultat, el consell d'administració ha acordat dur a terme, per primera vegada en la història d'Ercros, un pla de retribució a l'accionista.

Aquest pla consisteix en un programa de recompra d'accions pròpies, per un import màxim de 9 milions d'euros sempre que el nombre d'accions comprades no excedeixi el 5% del capital social, per a la seva amortització, previ acord de la propera junta general ordinària, i en la proposta a la junta general ordinària del pagament d'un dividend amb càrrec als beneficis del 2016 de quatre cèntims d'euro per acció, equivalent al 10,2% del benefici.

La xifra de negocis va aconseguir 602,54 milions d'euros, un 2,5% inferior a l'aconseguida en l'exercici anterior, atès que, d'una banda, a la venda de les instal·lacions de Palos de la Frontera el juny del 2015 i, per una altra, la reducció del preu del metanol que, encara que no al marge, afecta al valor nominal de la facturació de la divisió de química intermèdia.

Les despeses van ascendir a 561,86 milions d'euros, un 5,5% inferiors als de l'any anterior, i el descens més significatiu va ser el dels subministraments (-18%), mentre que les despeses de personal, de 81,82 milions, van augmentar un 2,5%, la qual cosa es deu a la reducció de la plantilla mitjana en 12 persones, principalment per la venda de les instal·lacions de Palos de la Frontera, i per l'augment salarial del 3,5%, que inclou la recuperació que quedava pendent del salari congelat en els anys 2010-2012.

Ercros ha subratllat que el 2016 es va produir una important millora de marges i resultats: el resultat brut d'explotació (ebitda) va aconseguir la xifra de 58,25 milions, un 78,6% superior als 32,62 milions del 2015, i d'un marge d'ebitda sobre vendes del 5,3% el 2015 s'ha passat a un marge del 9,7%.

El 2016 es van executar inversions per un import de 20,86 milions, davant els 10,37 milions del 2015; així mateix, els compromisos d'inversió del 31 de desembre van ascendir a 14 milions davant els 10,40 milions de l'exercici anterior, i les inversions més importants estan relacionades amb l'engegada de la primera fase del Pla d'adaptació al canvi tecnològic ('Plan Act').

PREVISIONS PER AL 2017

Ercros estima que el 2017 mantindrà un nivell d'activitat similar al del 2016, atesa la fortalesa de la demanda dels seus principals productes i la seva capacitat més gran per satisfer els volums requerits.

El principal risc que ha d'afrontar és el derivat de la parada i desmantellament de les plantes de producció de clor que operen amb tecnologia de mercuri i la simultània posada en servei de l'ampliació de les plantes amb tecnologia de membrana, i ha assenyalat que registrarà la provisió necessària per fer front als costos de reestructuració, desmantellament i remediació derivats del tancament de plantes.

Noticias relacionadas

contador