• Scander Bentchikou, gestor del fons Objectif Dividendes Min Var recomana a Espanya les accions d'Enagás i de Grupo Catalana Occidente
  • També aposta a Europa per LEG Immobilien, Sodexo, Bpost, Astrazeneca i Luxottica
millonario, dinero

El pagament de dividends és un efecte placebo per a alguns analistes, i per a altres, la recepta per seleccionar les empreses més atractives. Sota aquesta última premissa a Lazard Frères Gestió defensen l'exposició de les carteres a companyies que paguin retribucions als seus accionistes.

  • 13,69€
  • -0,04%
  • 35,60€
  • 0,56%

Scander Bentchikou, gestor del fons Objectif Dividendes Min Var, recomana optar per dividends especialment com "bon amortidor i protector davant les caigudes dels mercats". La clau de la seva selecció, exposa, és acostar-se a les accions amb una ràtio risc/benefici basat en "dividends permanents i creixents", així com "orientat cap a un objectiu de volatilitat inferior al 30% de l'índex que tinguem com a referència".

Amb aquestes premisses, Enagás és una de les principals apostes de la firma a hores d'ara. Per a l'empresa especialitzada en infraestructures de gas natural, Bentchikou destaca "una millora de les seves condicions de finançament, que porta el cost del deute des fins al 2,3% -2,4% des del 2,7% previ".

Invertir en dividends és un “bon amortidor i protector davant les caigudes dels mercats”

Juntament amb aquesta firma, que forma part de l'IBEX-35, inclouen a una altra empresa espanyola en aquest cas cotitzant al mercat continu com Grupo Catalana Occidente. La companyia d'assegurances ha caigut un 20% en l'acumulat de 2016, cosa que afegeix potencial a l'acció, segons el gestor de Lazard: "Està molt ben gestionat en les seves funcions tradicionals i manté també una cultura molt orientada cap a la rendibilitat".

EMPRESES EUROPEES ATRACTIVES PER DIVIDEND

El grup immobiliari alemany LEG Inmobilien és una altra de les grans apostes d'aquest expert, basada en que "s'està beneficiant d'un context propici en el segment residencial a Alemanya, per la reversió positiva dels lloguers i finançament a tipus molt baixos".

Així mateix, Sodexo, grup francès del sector serveis, ocupa una posició important entre les recomanacions de Bentchikou, a causa que considera que "s'està beneficiant d'una reiteració dels seus objectius de creixement a mitjà termini. L'empresa manté un objectiu de creixement orgànic de la seva xifra de negocis de l'ordre del 3% i un creixement de l'Ebit sense efecte divisa i sense càrregues addicionals vinculades al programa d'eficiència operativa de l'ordre del 8%".

Al mercat belga, el gestor de Lazard opta per Bpost, líder de serveis postals del país, que aconsegueix "compensar el negoci postal tradicional amb el desenvolupament de la seva activitat de paqueteria, a l'escalfor del fort creixement del comerç electrònic".

Un altre títol entre les recomanacions és el del grup farmacèutic britànic Astrazeneca, després dels positius resultats del primer semestre: "Creiem que, d'aquí a 2018, aquesta empresa reprendrà el camí del creixement. De fet, ja està llançant bons resultats en la cartera de productes de creixement, en particular els fàrmacs contra la diabetis (Onglyza, Farxiga, Bydureon i Byetta), amb unes vendes semestrals que han superat les expectatives".

Finalment, Bentchikou esmenta la firma italiana de disseny, fabricació i distribució d'ulleres Luxxottica. "El creixement orgànic en el sector d'ulleres és superior a la mitjana d'altres béns de consum des de fa molts anys, principalment gràcies a una progressió constant de l'equipament (volum i preu) a Àsia i els Estats Units", assenyala l'expert. "El títol Luxottica sempre s'ha negociat en múltiples de valoració molt elevats, però amb uns resultats anuals decebedors, unes perspectives mediocres a curt termini i la recent sortida del seu Director Executiu ens han brindat un punt d'entrada interessant, motiu pel qual ens posicionem en el valor", conclou el gestor de Lazard.

contador