• I, des de 2010, és conseller independent d'Inditex, la matriu de Zara
  • Ha treballat a Banco Santander i Goldman Sachs i compta amb una dilatada trajectòria

Emilio Saracho (Madrid, 1955) serà el nou president de Banc Popular en substitució d'Ángel Ron. Actualment, és vicepresident mundial del banc nord-mericà JP Morgan Chase i, des de 2010, és conseller independent d'Inditex.

  • 0,32€
  • 0,00%

Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid, va obtenir un MBA per la Universitat de Califòrnia a Los Angeles el 1980. En aquest any, va començar a treballar al Chase Manhattan Bank, on va ser el responsable de les activitats en sectors com a gas i petroli i telecomunicacions.

En 1985, va participar en la creació i desenvolupament del Banco Santander de Negocis, on va liderar la divisió de Investment Banking. En 1989 va ser nomenat responsable de la Divisió de Grans Empreses del Grup Santander i nomenat Director General Adjunt. Va ser així mateix conseller de FISEAT, Santander de Pensions i Santander de Leasing.

En 1990, va treballar per Goldman Sachs a Londres, com co-responsable de les operacions espanyoles i portugueses. En 1995, va tornar a Santander Investment com a Director General responsable de l'àrea de Investment Banking a nivell global. De 1996 a 1998, les seves responsabilitats inclouen les operacions del Banc a Àsia.

Es va incorporar a J.P. Morgan el 1998 com a President per a Espanya i Portugal, responsable del negoci en la Península Ibèrica i membre del European Management Committee. Des de principis de 2006 fins a l'1 de gener de 2008, va ser Chief Executive Officer de J.P. Morgan Private Bank per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica, amb base a Londres. Sent al seu torn membre del Operating Committee i de l'European Management Committee, mantenint-se com a President de J.P. Morgan per a Espanya i Portugal.

Responsable de les activitats de Investment Banking de J.P. Morgan per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica. És membre del Comitè Executiu del Investment Bank i membre del Executive Committee de JPMorgan Chase. De desembre de 2012 a abril de 2015 va ser Deputy CEO for EMEA. Actualment és vicepresident de JP Morgan Chase & Co. Va ser designat conseller d'Inditex el 13 de juliol de 2010 i va ser reelegit el 14 de juliol de 2015.

contador