• Milloren la seva recomanació de neutral a comprar
ep francisco gonzalez bbva

Els experts de Bankinter publiquen aquest dijous un informe en què eleven la seva valoració sobre BBVA. Els agrada del banc la seva "favorable" evolució de les mètriques de gestió, els indicadors de risc i l'estratègia de cobertura de l'entitat als països emergents. Tot això, en la seva opinió, justifica un menor cost de risc i una valoració superior de l'entitat.

  • 10,63€
  • 1,92%

La nova recomanació de Bankinter sobre el banc s'eleva de neutral a comprar i l'actual preu objectiu passa a 8,50 euros des de l'anterior de 6,70 euros, fet que suposa una millora del 26% i un potencial de pujada del 13% des dels preus actuals de cotització.

"La cotització de l'acció no reflecteix el valor de la franquícia a Mèxic i la capacitat de gestió a Turquia", subratllen aquests analistes. Destaquen que Mèxic, principal font d'ingressos del banc, evoluciona positivament. "La depreciació de la lira turca entorpeix la gestió però l'elevada rendibilitat del crèdit i la solidesa del balanç permeten que la part baixa del compte registri creixements de doble dígit", assenyala Bankinter al seu informe sobre el banc.

Des de Bankinter destaquen que el BNA (benefici net atribuït) creix a un ritme del 69% durant el primer trimestre tot i els baixos tipus d'interès a la Unió Europeu (UE) i l'impacte negatiu dels tipus de canvi en les economies emergents. "Els indicadors de risc evolucionen favorablement. La taxa de mora baixa fins al 4,8% i la taxa de cobertura augmenta fins al 71%. En termes de solvència, la ràtio de capital CET-I ("fully loaded") arriba al objectiu del banc per al conjunt de l'any i se situa a l’11,01% gràcies a la generació orgànica de capital", recalquen aquests analistes sobre els resultats de BBVA fins al març.

Noticias relacionadas

contador