• En considerar que "disminuiria substancialment la competència"
  • I això resultaria en preus més alts i una menor innovació
time warner

El Departament de Justícia dels Estats Units ha presentat una demanda antimonopoli amb l'objectiu de bloquejar l'adquisició de Time Warner per part de l'operadora AT&T, en considerar que "disminuiria substancialment la competència" i això resultaria en preus més alts i una menor innovació.

  • 98,77$
  • 0,84%

Segons ha informat en un comunicat, la combinació de la infraestructura de distribució d'AT&T i la programació de Time Warner es conforma com una de les majors fusions en la història nord-americana, per la qual cosa seria "una arma per obstaculitzar la competència" i exigir preus més alts.

"Aquesta fusió danyaria molt els consumidors nord-americans. Significaria factures mensuals de televisió més altes i segurament se'ls oferiria menys opcions innovadores", va assenyalar el fiscal general adjunt de la divisió antimonopoli del Departament, Makan Delrahim.

Així mateix, Delrahim ha afirmat que aquesta fusió és "totalment il·legal" i, sense un remei adequat que impedeixin completament els danys que aquesta fusió causaria, "l'única acció apropiada és demanar una ordre judicial perquè es bloquegi la transacció".

La setmana passada, el director financer d'AT&T, John Stephens, admetia durant la seva intervenció en una conferència sobre mitjans i telecomunicacions organitzada per Wells Fargo que el tancament de l'adquisició de Time Warner era "incert".

"L'acord ha rebut totes les aprovacions a excepció de les del departament de Justícia nord-americà, de manera que, tot i que s'estan mantenint converses actives, puc afirmar que de moment el tancament del tracte és incert", va assenyalar el directiu.

Referent a això, el president dels EUA, Donald Trump, que ha acusat diversos mitjans, incloent-hi la CNN de Time Warner durant la seva campanya contra les 'fakes news', havia indicat en diverses ocasions que no permetria que aquesta transacció tirés endavant.

L'operació va ser anunciada a finals d'octubre de 2016, a través de la qual AT&T es quedaria amb Time Warner per 85.400 milions de dòlars (73.600 milions d'euros) i tenia com a objectiu posar en comú els negocis sense fil, de banda ampla i serveis de televisió per satèl·lit d’AT&T amb l'imperi de l'entreteniment propietat de Time Warner, que inclou canals de televisió per cable com TNT, CBB, HBO o els estudis de cinema Warner Bros.

contador