• Quabit porta diverses sessions pujant amb ganes
  • També destaquen les alces en Solaria i Ercros o el rebot en Dur Felguera després de les últimes caigudes
ep felix abanades

Els valors de petita capitalització, coneguts col·loquialment com 'chicharros' i que es van mantenir molt tranquils en els últims mesos de l'any passat, han decidit arrencar 2018 movent-se amb ganes.

  • 3,51€
  • 0,14%
  • 0,40€
  • -1,48%
  • 10,19€
  • -0,24%

Si aquest dimarts destacava el fort rebot d'Urbas (de més del 20%) -després del seu esfondrament del divendres 29-, que venia acompanyat de pujades en altres petites empreses (com Inmobilaria Sud o Quabit), aquest dimecres també cal parlar del bon acompliment d'un grup d'aquestes petites empreses que, com és habitual, tornen a moure's en bloc.

A aquestes hores de la sessió criden l'atenció, especialment, els moviments en el costat positiu del Mercat Continu, amb Quabit registrant unes alces superiors al 6%, seguit per la revaloració del 5,7% en Tubs Reunits, del 4,8% en Solaria o del 4% a Ercros. Pressa també està registrant destacades alces (+3,6%), igual que Natra, que suma un 3,5% a dalt. A més, un altre grup gran de companyies petites puja per sobre del 2%, com a Duro Felguera, Ezentis, Reno de Medici o PharmaMar.

En general, el que és habitual és que aquestes empreses es moguin, i fins i tot ho facin amb brusquedat, sense notícies que justifiquin aquest comportament. Bé és cert que Quabit va acabar 2017 amb 'bones noves', anunciant que el famós gestor Francisco García Paramés havia participat a la seva última ampliació i havia augmentat el nombre d'accions de la companyia en el seu poder. Respecte a altres notícies sobre aquestes companyies, aquest dimecres es torna a incidir en l'obstinació que està posant PharmaMar perquè finalment l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) aprovi la seva sol·licitud per comercialitzar Aplidin per a mieloma múltiple a Europa. La companyia ha comunicat que ha sol·licitat que aquesta reexamini la seva opinió negativa sobre aquest tema.

Sobre Duro Felguera també es parla aquests dies. La companyia acabava 2017 anunciant una deterioració de 32 milions d'euros per costos addicionals en tres projectes. Aquesta informació l'ha llastrat durant diverses sessions, després de la qual cosa rebota aquest dimecres. Els experts, encara que consideren desfavorable la notícia, destaquen no obstant això que aquesta xifra negativa pot ser el resultat de la revisió i posada a punt que la nova directiva està fent de l'empresa després de la sortida del seu antic president, la qual cosa es valora positivament. Finalment, Ercros continua amb la seva recompra d'accions. Aquest dimecres ha comunicat la compra d'altres 38.000 títols a un preu mitjà per títol de 2,877 euros.

Noticias relacionadas

contador