• El termini es va obrir el 13 de setembre passat
  • La data de lliurament dels bons als ex-accionistes que els acceptin serà no més tard del 15 de desembre
  • Es tracta d'"instruments complexos", de manera que "poden no ser aptes" per a tots els inversors
anabotin santander

Els bons de fidelització dissenyats per Santander per compensar alguns ex-accionistes de Popular per l'amortització dels seus títols com a conseqüència de la resolució de l'entitat es poden acceptar fins aquest dijous, 7 de desembre.

  • 4,78€
  • 0,67%

El termini d'acceptació d'aquests bons, destinats a clients minoristes de l'entitat que van adquirir accions de Popular entre el 26 de maig i el 21 de juny de 2016, coincidint amb l'ampliació de capital de 2.500 milions d'euros que va llançar el banc llavors presidit per Ángel Ron, es va obrir el passat 13 de setembre.

La data de lliurament dels bons als ex-accionistes que els acceptin serà no més tard del 15 de desembre i l'admissió a negociació tindrà lloc a partir del 15 de gener de 2018. Així, el primer pagament de la remuneració es realitzarà el 15 de març de l'any que ve, segons informa Europa Press a partir del fullet d'emissió.

Es tracta d'obligacions perpètues emeses per Santander, amb 100 euros de valor nominal i que es podran amortitzar a partir dels set anys a voluntat del banc, prèvia autorització del Banc Central Europeu (BCE). Quan es produeixi la seva amortització, el titular rebrà el 100% del valor nominal del bo de fidelització.

L'import de l'oferta és de 981 milions d'euros, corresponents a 9.810.000 de bons de fidelització de 100 euros de valor unitari. En el cas que no tots els beneficiaris de l'oferta acudeixin a la fidelització, l'import sobrant es podrà emprar en atendre possibles sol·licituds d'altres clients, d'acord amb l'entitat.

Per accedir a l'oferta cal renunciar "irrevocable i incondicional" a emprendre accions legals i reclamacions contra Santander. Si ja s'han iniciat, han d'acabar.

Els bons es comercialitzen a través de les oficines de Santander, Popular, Banc Pastor, Openbank i Popular Banca Privada, a més de les de Popular Portugal al país veí.

L'entitat també compensarà els clients que van adquirir obligacions subordinades computables com 'Tier 2' de les emissions del 29 de juliol i del 14 d'octubre de 2011 i les van mantenir dipositades en alguna de les xarxes del Popular a Espanya o de Santander en el moment de la resolució.

Queden exclosos de l'acció comercial tant els membres del consell d'administració de Popular fins a la seva resolució, com les persones vinculades a aquests consellers i els accionistes que, individualment o concertada, hagin tingut participació significativa declarada a l'entitat. També els inversors institucionals.

INSTRUMENTS COMPLEXOS

Segons detalla el mateix banc al fullet d'emissió dels bons, es tracta d'"instruments complexos", de manera que "poden no ser aptes" per a tots els inversors, tot i que una de les condicions necessàries per poder acceptar-los és ser un inversor minorista.

"Els bons de fidelització podrien absorbir pèrdues en cas d'inviabilitat de Banc Santander o, precisament, per evitar-la mitjançant la reducció del principal (fins i tot fins a zero) o conversió en capital", adverteix l'entitat al fullet.

Aquests bons no requereixen que els clients acceptants siguin sotmesos a un test de conveniència, "a causa de les característiques especials" d'aquest producte, segons detalla el fullet. No obstant això, els clients que acceptin aquests bons han de ser advertits prèviament de les complexitats del producte, "que les fan generalment no convenients per a inversors minoristes".

Per acceptar els bons cal que els clients signin una declaració manuscrita en què afirmin conèixer la complexitat del producte, que adquireixen "sense recomanació o assessorament de cap entitat del Grup Santander", així com haver estat informats de la seva "possible falta de conveniència".

Noticias relacionadas

contador