trumpmaton

El sector dels automòbils a tot el món posa el fre aquest dijous. Les principals fabricants cotitzades reaccionen al parquet a la possibilitat que el Govern nord-americà imposi nous aranzels a vehicles importats, segons publica The Wall Street Journal (WSJ).

BMW

  • 106,00€
  • -0,42%
  • 45,10$
  • 4,37%
  • 139,70€
  • -0,36%

BMW (-2,6%), Daimler (-2%), Volkswagen (-1,6%), Porsche (-3%), Audi (-1%), Ferrari (-1%) i Peugeot (-1,5 %), són alguns dels grans afectats davant els possibles aranzels dels EUA, entre els quals destaquen les fabricants alemanyes. De fet, BMW i Mercedes, venen el 15% de tota la seva producció en territori nord-americà. En el cas d'Audi, el percentatge baixaria fins a un 12% i en el de Volkswagen, a un 5%.

Les fabricants alemanyes són les principals afectades davant aquest nou capítol de la guerra comercial

La preocupació aranzelària també s'ha notat a Àsia, on destaquen la caigudes de Toyota (-3%), Honda (-3%) i Nissan (-2%) a l'índex Nikkei, a més de la caiguda de Hyundai (-3%) i Kia (-3%) al KRX sud-coreà.

L'altra cara de la moneda són companyies nord-americanes com Tesla, General Motors i Ford, que no es veuran afectades pels potencials aranzels dels EUA. Totes elles repunten a prop d'un 1% a la preobertura davant el que seria una mesura proteccionista d'aquest nou episodi de la guerra comercial.

Els nous aranzels que estarien estudiant imposar els EUA i ja estan sacsejant la indústria de l'automòbil mundial estarien justificats per raons de seguretat nacional. L'Administració de Trump es veuria emparada per la Secció 232, a la qual ja va recórrer per imposar els aranzels de l'acer i l'alumini.

Una notícia que encaixaria més amb la piulada publicada per Trump aquest dimecres, en què anticipava "grans notícies per als nostres fabricants d'automòbils nord-americans", després de "tantes dècades perdent treballs per culpa d'altres països".

Noticias relacionadas

contador