• Les accions de la xarxa social es van desplomar més d'un 6,7% aquest dilluns després de conèixer la notícia
mark zuckerberg ceo facebook conferencia
Facebook

El Parlament Britànic ha citat Mark Zuckerberg, conseller delegat de Facebook, a declarar després de l'escàndol pel robatori de dades de la xarxa social presumptament dut a terme per la companyia de dades d'anàlisi política Cambridge Analytica, segons informa 'CNBC'.

  • 481,73$
  • 0,14%

Cambridge Analytica va utilitzar les dades recollides sense autorització a principis de 2014 per elaborar un programa informàtic que predir i influir sobre les opcions electorals.

Christopher Wylie, exempleat de Cambridge Analytica, va denunciar que aquesta companyia d'anàlisi de dades havia recopilat il·legalment dades personals de més de 50 milions d'usuaris de la xarxa social per donar suport a la campanya presidencial de Donald Trump i altres projectes de la companyia. La xarxa social es va desplomar un 6,7% en borsa aquest dilluns.

"Ara és el moment d'escoltar un alt executiu de Facebook amb la suficient autoritat per donar una resposta precisa sobre aquest catastròfic error"

El Parlament Britànic insta Zuckerberg i la seva companyia a aportar proves sobre els seus vincles amb Cambridge Analytica, que ha desmentit que aquelles dades s'acabessin fent servir a la campanya política de l'ara president dels Estats Units.

Facebook va anunciar divendres la suspensió de Cambridge Analytica i la seva empresa matriu, Strategic Communication Laboratories (SCL) per informacions que no van esborrar la informació dels usuaris i per un ús compartit inadequat.

Per la seva banda, Zuckerberg ha guardat silenci però els britànics volen escoltar la seva versió dels fets. Damian Collins, el president del comitè parlamentari, ha enviat personalment una carta a Zuckerberg aquest dimarts demanant-li comparèixer davant el Comitè de Cultura, Mitjans de Comunicació i Esports britànic.

"El Comitè ha preguntat reiteradament a Facebook sobre com les empreses adquireixen i retenen dades dels seus usuaris i, en particular, sobre si es van arribar a obtenir dades sense el seu consentiment. Ara és el moment d'escoltar un alt executiu de Facebook amb la suficient autoritat per donar una resposta precisa sobre aquest catastròfic error", assenyala la missiva de Collins, que insta Zuckerberg a respondre abans del 26 de març.

Noticias relacionadas

contador