• El seu OPV s'espera que es produeixi en 2019
ep dron 20170314124803
CC/PIXABAY

DJI, el major fabricant del món de drons per a consumidors, està en negociacions amb els inversors per recaptar almenys 500 milions de dòlars abans del debut borsari, segons informa aquest dijous Reuters. La companyia xinesa planeja expandir el seu negoci a sectors com l'agricultura, l'energia, la construcció i en la inspecció d'infraestructures.

Amb aquests nous fons, que s'obtindran a través d'una combinació de capital i nou deute, l'empresa tindria un valor d'aproximadament 15.000 milions de dòlars, gairebé el doble de la seva valoració en 2015. Els experts de Reuters apunten que aquest moviment se suma al corrent de recerca de finançament per part de les empreses de la Xina, ja que "existeix un fort entusiasme entre els inversors per les companyies tecnològiques xineses i continuen elevant les valoracions a nivells embriagadores per a moltes empreses", afirmen.

DJI, que controla el 70% del mercat mundial de drons comercials i de consum, vol tancar aquest acord en els propers mesos. D'altra banda, l'estrena de la seva cotització borsària a Hong Kong o la Xina continental s'espera que es produeixi el 2019, segons afirma Reuters. DJI va ser valorat al voltant de 8.000 milions en 2015 quan va recaptar 75 milions de la firma de capital de risc Acicon Partners de Silicon Valley. La seva valoració va augmentar prop de 10.000 milions de dòlars l'any passat.

Noticias relacionadas

contador