• No obstant això, Escotet ho desmenteix: "Banesco no està en venda"
  • Hugo Chávez va incrementar el paper de l'Estat al sector bancari amb la nacionalització de Banc de Veneçuela, que estava en mans de Santander
banesco oficina
BANESCO

El número dos del Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV), Diosdado Cabello, encara que fora del Govern de Nicolás Maduro, va dir que l'Estat veneçolà comprarà Banesco, el major banc privat del país per actius. És propietat de Juan Carlos Escotet, que des de 2013 és el propietaria d’ Abanca a Espanya, entitat financera que integra els actius de Novacaixagalicia, que al seu torn va ser el resultat de la fusió de Caixa Galícia i Caixanova. Cabello va fer aquest anunci dimecres en una entrevista amb Veneçolana de Televisió. Des d’ Abanca han declinat fer declaracions sobre aquest tema.

"Aquesta setmana hem de començar ja la negociació amb Banesco... És clar, nosaltres anem a comprar Banesco. Banesco es va posar a la venda barat, en veritat barat. Li agraïm molt a Escotet que ens va donar aquestes facilitats. Surten com a tres milions i mig de dòlars, Està bé, veritat?", va dir el vicepresident del PSUV.

"Aquesta setmana fem l'oferta formal. Escotet va preparant tot perquè signin i Banesco passarà a formar part de la banca pública", ha afirmat Diosdado Cabello

Cabello va explicar que el president de Banesco, Juan Carlos Escotet, havia proposat a l'estat veneçolà comprar les seves accions a un preu establert pel banquer, al qual l'Estat va respondre amb una contraoferta.

"Perquè ell (Escotet) volia comprar un percentatge que té l'Estat a un preu i nosaltres li vam fer una contraoferta, la qual ell va acceptar, de comprar-li totes les accions al mateix preu que ell volia comprar les de nosaltres. El que és igual no és trampa, oi? Llavors, aquesta setmana fem l'oferta formal. Escotet va preparant tot perquè signin i Banesco passarà a formar part de la banca pública", va afirmar contundent Cabello.

No obstant això, Escotet ha negat les informacions de Cabello. A través del seu compte de Twitter, el president de Banesco ha assegurat que el banc "no està en venda". "Els fills no es venen, ho saben fins als meus néts", ha escrit a la xarxa social.

Va ser el desaparegut president Hugo Chávez qui va incrementar el paper de l'Estat al sector bancari amb la nacionalització de Banc de Veneçuela -anteriorment el major banc del país-, que estava en mans de Banc Santander.

Segons Diosdado Cabello, amb la compra de Banesco per part de l'Estat s'eliminaria el problema de la destrucció del con monetari (conjunt de monedes que existeixen i circulen simultàniament al país).

"Ens ha de treure el problema (...) l'ús de la plataforma bancària de Banesco per a la destrucció del con monetari. Es porten els bolívars, els bitllets per a Colòmbia, i d'allà cap aquí els fan la transferència via, quin banc? Banesco", ha exposat.

contador