• A l'auditora BDO li fixa una fiança de 45 milions d'euros
ep fachadanueva pescanova
NUEVA PESCANOVA

L'expresident de Pescanova, Manuel Fernández de Sousa, s'enfronta a una pena de presó de 31 anys i a una multa de 22 milions d'euros, després de l'acte d'obertura de judici oral dictat pel magistrat José de la Mata, de l'Audiència Nacional.

  • 0,35€
  • 0,00%

Fernández de Sousa ha estat acusat, segons informa La Voz de Galícia, de falsejament de comptes anuals, falsejament d'informació econòmica, estafa per captar inversors, estafa a entitats financeres, falsedat en document mercantil, insolvència punible, aixecament de béns, ús d'informació rellevant i impediment de l'actuació de l'organisme supervisor.

El jutge els acusa a ell i altres 17 directius i consellers de maquillar els estats financers entre els anys 2009 i 2012 per tal d'evitar que les conseqüències d'aquests moviments quedessin registrades en la seva comptabilitat i no es veiessin reflectides en els comptes que després presentaven davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

A més, es declara així mateix la responsabilitat civil directa de la mercantil Mapfre assegurances d'empreses, companyia d'assegurances i reassegurances, de conformitat amb el que disposa l'article 117 CP, quant a asseguradora de la Auditora BDO i el seu soci auditor.

Per la seva banda, els 18 acusats respondran globalment considerats, conjuntament i solidària, aportant la quantitat de gairebé 280 milions d'euros en concepte de fiança, responent subsidiàriament a Pescanova per aquesta quantitat.

A l'auditora BDO li fixa una fiança de 45 milions d'euros i subsidiàriament respecte al seu soci auditor, de 161 milions d'euros. El fiscal demana una pena de presó de tres anys i mig per a Santiago Sañé, l'auditor de BDO que signava els comptes maquillades de l'empresa.

Noticias relacionadas

contador