• Ha disminuït la pressió a la baixa, al contrari que la resta de 'curts'
  • L'agregat de posicions curtes a Banco Popular frega el 10% del capital
cliff asness aqr capital management
Cliff Asness, cofundador i gestor d’AQR Capital Management.Archivo

El baixista més agressiu al capital de Banco Popular ha donat un nou pas enrere. El 'hedge fund' AQR Capital Management ha reduït la seva posició curta aquesta setmana fins caure per sota del 3%, fet que no passava des de novembre. Al mateix moment que aquest moviment, ha augmentat la pressió sobre Cellnex i Acerinox.

  • 10,10€
  • 0,05%
  • 0,32€
  • 0,00%
  • 32,71€
  • -0,46%

El fons de cobertura basat a Connecticut, als Estats Units és un dels baixistes més agressius de la borsa espanyola, amb més de 400 milions d'euros invertits contra diversos valors com el Popular, Cellnex, Acerinox, Abertis, Atresmedia, DIA o Ferrovial. En el cas del banc, ha estat la posició curta més notable, en termes relatius, durant diverses setmanes fins que, ara, ha reduït la pressió abans de l'arribada d'Emilio Saracho.

El 'hedge fund' va arribar a tenir apostat contra el valor el 3,55% del capital en acabar l’any passat, però des de llavors ha reduït la seva posició curta. Un pas enrere que ha realitzat, fins i tot, després de la publicació de pèrdues històriques de 3.455 milions d'euros amb la què altres fons han incrementat la pressió. AQR però, ha continuat reduint-la fins caure per sota del 3% aquesta setmana i situar-la al 2,88%, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Això no passava des de novembre, i ara ho fa a les portes de la junta d'accionistes del dilluns on es triarà a Emilio Saracho com a president per substituir a Ángel Ron. Els títols de l'entitat financera cauen un 9% en l'acumulat de l'any, després d'un desastrós 2016 en què, amb l’ampliació de capital de 2.500 milions enmig va perdre un 66% del seu valor.

Mentre alleuja la pressió al banc, AQR l'ha incrementat sobre Acerinox. És l'únic inversor amb més d'un 0,5% del capital de la metal·lúrgica apostat contra el valor. En concret, té un 0,7%, des del 0,61% anterior. Així mateix, ha fet el mateix sobre Cellnex, que en termes relatius és ja l’aposta més forta d'un baixista de la borsa espanyola, amb un 3,03% del capital enfront del 2,92% que tenia la setmana passada.

Noticias relacionadas

contador