ep autopista eje aeropuerto ohl

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el 'rescat' de vuit de les nou autopistes de peatge que estan en fallida a "prendre raó" de la resolució dels contractes amb els seus actuals concessionaris.

A partir d'ara, es determinaran les dates exactes com cadascuna de les vies seran assumides pel Ministeri de Foment, a través de la seva societat Seittsa, segons va indicar el ministre portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

En concret, el Govern ha autoritzat la rescissió de set contractes de concessió. Es tracta del corresponent a les autopistes radials R-3 Madrid-Arganda i R-5 Madrid-Navalcarnero, i als de l’R-4 Madrid-Ocaña, l’R-2 Madrid-Guadalajara, l’M-12 Madrid-Aeroport de Barajas, l'AP-36 Ocaña-la Roda, el tram de l'AP-7 entre Cartagena i Vera i de la Circumval·lació d'Alacant.

De moment, només hi ha data per al 'rescat' per a tres d'elles. L’R-4 serà assumida pel Ministeri el proper dimecres 21 de febrer i la Cartagena-Vera i la Circumval·lació d'Alacant l'1 d'abril, data que el jutge va dictar perquè passin a l'Estat.

Pel que fa a l'altra via fallida, l'AP-41 Madrid-Toledo, l'Executiu encara no n’ha anul·lat el contracte atès que el procés de concurs de creditors en què han estat immerses totes les vies en el cas d'aquesta via acumula un cert retard i encara no ha arribat a la fase de liquidació.

L'objectiu de Foment amb aquest 'rescat' és "garantir que les autopistes segueixin prestant servei als usuaris" després de la fallida de les seves actuals societats concessionàries, mentre es torna a cedir la seva explotació a empreses privades mitjançant un concurs públic que "llançarà durant els pròxims mesos", segons va recordar Méndez de Vigo.

Les societats concessionàries de les vies amb les quals l'executiu rescindeix el contracte estan participades per grups concessionaris com Abertis i Globalvía, grans constructores com ACS, Ferrovial, OHL, Sacyr, i entitats bancàries.

Noticias relacionadas

contador